Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak sedmero pepřů

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie650 kJ /
155 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky9,80 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy16,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naložíme do směsi oleje a peřů. Necháme uležet přes noc. Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme naložené maso a osmažíme z obou stran po 3 minutách. Pak jemně osolíme (sůl vytahuje vodu a proto solíme až po opečení kdy už je maso zatáhlé). Krok 3: Dáme do pekáčku do vyhřáté trouby asi na 6 minut. Maso se tím krásně dopeče a zůstane šťavnaté. Krok 4: Mezitím si do zbytku oleje co zbylo na pánvi dáme hořčici, máslo, med a sůl a nehcáme provařit. Krok 5: Na talíř dáme steak a polijeme připravenou omáčkou.
Podáváme s americkými bramborami.

Zveřejněno 16. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak sedmero pepřů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD0B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak sedmero pepřů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD0B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Díky za chválu :-) To už je tak dávno co jsem ho dělala :D
Andrejko tak přijď :D

ještě,že jsou recepty v náhodných,protože toto musí být super bašta;-):-p+1:yes:

hned bych se pozvala na oběd, krásný:yes:

Dělám také takhle - jen podle mne není přímo potřeba pravá svíčková, ale parádní mladé zadní hovězí. V každém případě moc dobré;-):-p a pravda s tím naklepáním - stačí vlastní pěstička :-p:-)). Jani - roštěnka by šla ale zase - jen jestli je opravdu kvalitní - já osobně balené maso v takvýchto případech nekupuju, jdu křezníkovi, protože chci vidět na maso i zdruhé strany ;-):-p:-)):yes:

Jano, na steaky je nejlepší pravá svíčková a postup přípravy, který popisuje Martina. A naklepat jen pomocí kloubů a hned vrátit do původního tvaru.
Výborný popis má Šárka na stránkách Dolce vita.

Jani, bylo to balené maso a bylo tam přímo napsané vhodné na steaky. Bylo teda opravdu nádherné, je mě líto že jsem ho nevyfotila. Krásně červené. Myslím si že to muselo být z mladého býčka. Změklo to krásně.
Ono tím jak se to pak dá ještě do trouby tak se to dodělá. Bylo tak akorát :-)

Martino, jaké jsi použila hovězí? Roštěnku? Nebo zadní? A změklo to? Já se hovězího bez tlakáče bojím. Jen málokdy ho mám měkké, nevím, proč, ale řezník mi říkal, že je to o tom, jak starý byl býk-kráva a že pokud kupuješ třeba balené maso, bývá tam připsané "z mladého býka" No, já se s tím ještě nesetkala. Přece nezabíjejí nějaké stoleté krávy, že jo?:-))

urcite ju vyskusam. steaky robievam velmi casto a zatial som robila iba tuto...aby som sem strcila upozornenei aj na moj recept:-8
http://www.toprecepty.cz/recept/1861-omacka-k-stea...

Opékala jsem k obědu obyčejné kuřecí plátky a udělala k nim tu šťávičku z hořčice, soleného másla a medu. Vynikající :-p, mňam. Obvykle dělávám takovou tu klasickou - přidat máslo, zaprášit moukou, povolit vodou, ale takhle dobrá nikdy nebyla. Navíc bez mouky a bezvadně zhoustla, tak akorát. To si MUSÍM pamatovat! Díky a bod - s bifťourem to bude ještě lepší.

Tématické fráze:
steak z pravé hovězí svíčkové, hovezi zadni steak, hovězí steak z mladého býka, steak z pravé svíčkové, pepřový steak, steak ze svíčkové, pravý steak, steak z hovezi svickove, pravý hovězí steak, steak ze svickove recept, steak z pravé svíčkové recept, steak z mladého býka, hovězí steak příprava, hovězí steak z mladého býka recept, steak svíčková, hovezi svickova steak, pravá svíčková steak, příprava steaku, steak z pravé hovězí svíčkové recept, vepřový steak na pepři

Suroviny:
steak hovězí, sůl, koření na steaky, olej olivový, hořčice, máslo, med

Přidat fotografie receptu