Rajčatová marmeláda ochucená rumem
Tato marmeláda ochucená rumem je lahodná a netradiční pochoutka, která spojuje sladkost zralých rajčat s jemným nádechem rumu. Rajčatová marmeláda je skvělá jako příloha k sýrům, k masu nebo jako originální náplň do pečiva.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 036 kJ / 3 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 720,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Nemáme-li odšťavňovač použijeme mixer a hmohu propasírujeme sítkem.
Krok 2: Hmotu zahřejeme. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut.
Krok 3: Přidáme vanilínové (vanilkové) cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme kyselinu citronovou a rum.
Krok 4: Naplníme do malých skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85 °C.
Zveřejněno 3. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová marmeláda ochucená rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKgY
Moje poznámka
Rajčatová marmeláda ochucená rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKgY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 12 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova marmelada,
marmeláda z rajčat od ládi hrušky,
marmeláda z rajčat láda hruška,
láďa hruška rajcatova marmelada,
rajčatová marmeláda recept,
rajcatova marmelada hruska,
rajcatova marmelada ladi hrusky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny,
recept na rajcatovou marmeladu,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
láďa hruška marmeláda z rajčat,
marmelada z rajcat hruska,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 3.2.,
marmeláda z rajčat,
rajčatova marmelada lada hruska,
recepty ládi hrušky rajčatová marmeláda,
rajcatovy dzem,
nejlepší rajčatová marmeláda,
rajčatová marmeláda podle ládi hrušky,
tncz nova
Suroviny:
rajče,
želírfix 2:1,
cukr krystal,
cukr vanilinový,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (8)