Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová marmeláda ochucená rumem

Tato marmeláda ochucená rumem je lahodná a netradiční pochoutka, která spojuje sladkost zralých rajčat s jemným nádechem rumu. Rajčatová marmeláda je skvělá jako příloha k sýrům, k masu nebo jako originální náplň do pečiva.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 036 kJ /
3 116 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy720,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Nemáme-li odšťavňovač použijeme mixer a hmohu propasírujeme sítkem. Krok 2: Hmotu zahřejeme. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Krok 3: Přidáme vanilínové (vanilkové) cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme kyselinu citronovou a rum. Krok 4: Naplníme do malých skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85 °C.

TIP: Desatero rad na téma marmelády: rady a tipy

Zveřejněno 3. 2. 2014

Poznámka autorky JanaB1

Podobný recept tu je, ale s jiným postupem a bez sterilace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová marmeláda ochucená rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKgY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová marmeláda ochucená rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKgY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

zuzun:
Kdysi dááávno (to ještě nebyl Želírfix) jsem to, při nadúrodě rajčat, zkoušel...
No, nic moc...
Trošku je to jako marmeláda z jablek - i ta receptura je dost podobná..., akorát místo jablíček se použijí jabka:-))

zuzun: Marmeládu dělám v létě z rajčat ze zahrádky. Rajčata musí být zralá, až přezrálá. Z kupovaných skleníkových rajčat není marmeláda dobrá.

Vyzkousela bych, skoda. rajcata fakt muzu, ale tady jsou extreme drahy! A jeste ktomu zeleny (teda ne doslova, ale rozhodne nejsou cerveny)...Ale receptik ulozim a vyzkousim, jestli nekde narazim na extremni slevy.

recept se mi líbí a určitě zkusím v létě..jaká je to,prosím, odrůda ?je krásné:-*:-K:-K:-K:-K

1974andrea: Recept není stejný. Rajčata nekrájím, ani nevařím hodinu. V poznámce je to uvedeno.;-) Marmeláda je vařená v létě z vypěstovaných rajčat na zahrádce. Z jedné odrůdy rajčat nelze vypěstovat jiné tvary. Všechny jsou stejné.:-)

Jani, tuhle fotku už jsi dávala k tomuto receptu, který je shodný s http://www.toprecepty.cz/recept/37265-marmelada-z-... a tohle krásné rajče už poznalo taky hodně marmelád;-) http://www.toprecepty.cz/recept/38004-rajcatova-ma...

:-O tak to jsem jeste neslysela.V lete urcite vyzkousim!!!:-?

Tak tuhle chuť si nějak nedovedu představit, dělávám jen rajčatové protlaky a kečupy, povařím a horké do skleniček, už nesteriluji, brzy se spotřebují a nekazí se. Tohle někdy vyzkouším až budou domácí rajčata. ;-)

Tématické fráze:
rajcatova marmelada, marmeláda z rajčat od ládi hrušky, marmeláda z rajčat láda hruška, láďa hruška rajcatova marmelada, rajčatová marmeláda recept, rajcatova marmelada hruska, rajcatova marmelada ladi hrusky, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, recept na rajcatovou marmeladu, tncz nova levné recepty ládi hrušky, láďa hruška marmeláda z rajčat, marmelada z rajcat hruska, tncz nova levné recepty ládi hrušky 3.2., marmeláda z rajčat, rajčatova marmelada lada hruska, recepty ládi hrušky rajčatová marmeláda, rajcatovy dzem, nejlepší rajčatová marmeláda, rajčatová marmeláda podle ládi hrušky, tncz nova

Suroviny:
rajče, želírfix 2:1, cukr krystal, cukr vanilinový, kyselina citronová, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu