Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin na slano

Nenáročný a během chvilky hotový slaný závin, co můžete posvačit nebo připravit na posezení s přáteli. Na rozválené listové těsto pokladete salám, párkovou směs a sýr a zavinete jako klasický štrúdl. Před pečením nezapomeňte potřít vejcem a lehce propíchat, ať má kam unikat vzduch.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nasta1407

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie585 kJ /
140 kcal
Bílkoviny9,66 g
Tuky7,73 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvičce osmahneme na troše oleje cibulku a přidáme kečup, společně prohřejeme. Krok 2: Vyválíme si těsto, poklademe salámem, potřeme směsí z pánvičky a poklademe sýrem. Nakonec na kraj vložíme párek a stočíme jako klasický závin. Krok 3: Vložíme na pomaštěný plech a potřeme vajíčkem. Opatrně propícháme vršek závinu vidličkou, aby mohl unikat vzduch. Krok 4: Dáme péct do trouby, asi na 200 °C až závin zezlátne, cca 20-25 minut.

TIP: Rady a tipy na pečení listového těsta

Zveřejněno 16. 2. 2009

Poznámka autorky nasta1407

Já ještě potřený vajíčkem propíchám vidličkou aby utíkal vzduch a závin nepraskl. Dá se jíst i za studena.

Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin na slano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBkx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin na slano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBkx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

ZÁVIN ZAS TROCHU PODOBNĚ.NA ROZVÁLENÉ TĚSTO DÁM PLÁTKY ŠUNKY,PLÁTKY SÝRU.NA PANVIČCE OSMAŽENÉ3CIBULE,ŽAMPIONY,VEJCE.SŮL.SMAŽENICI,DÁM NA PLÁTKY A JEŠTĚ PO BOKCÍCH ČERVENOU PAPRIKU.ZABALÍM,UPEČU.VYNIKAJÍCÍ,LEPŠÍ POHOŠTĚNÍ,NEŽ POŘÁD CHLEBÍČKY.TREBA I NA SILVESTRA.A JE LEPŠÍ DĚLAT ROVNOU 2ZÁVINY.PROTOŽE JE TO RYCHLE SNĚZENÉ:-p

slaný závin máme moc rádi, někdy dávám sýr uzený a také je výborné přidat trochu sladkého zelí ze sklenice, nakonec posypu špetkou grilovacího koření

:-):-)...a když tento klasický závin rozkrájíte na špalíky cca 1cm vysoké, obrátíte řeznou plochou na plech a upečete, máte vynikající šneky k vínu...:yes:

Něco podobného jsem dělala a mám i ve své kuchařce, jen jsem určitě dávala šunku, maďarskou klobásku a plátkový sýr se zeleným pepřem a česnekem. :-p;-):yes:

Tématické fráze:
závin na slano, listový závin se zelím a klobásou, záviny na slano, závin naslano, závin s párkem, závin na slano recepty, listový závin na slano, slaný štrůdl s parkem, houbová piza, slaný závin s párkem, štrůdl s párkem, velikonoční závin, štrůdl naslano, zavinnaslano, štrůdl s párkem a zelím, štrůdl na slano, závin naslano s houbovou smazenici, závin s párky, pohoštění listové těsto na slano, recept piza margarita

Suroviny:
těsto listové, cibule, vejce, salám, sýr plátkový, párky, kečup sladký, olej

Přidat fotografie receptu