Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná kuřecí čína

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 697 kJ /
645 kcal
Bílkoviny120,90 g
Tuky6,30 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy22,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máme maso předem naložené, olej už přidávat nemusíme a rozehřejeme jen pánev) a maso za občasného zamíchání opečeme tak, aby zbělalo. Krok 3: Přidáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku. Krok 4: Ochutíme sojovou omáčkou, solí (opatrně, sojová omáčka je slaná), pepřem a chili papričkami. Podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Krok 5: Přidáme nakrájené čínské zelí a ještě asi 2 minuty dusíme. Krok 6: Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 6. 2. 2014

Poznámka autorky petram

Kamarádka mi u přípravy této číny ukázala zajímavý tip, jak celý pokrm zahustit. Nepřidává zvlášť škrob, ale slije trochu vody při vaření rýže. Ta obsahuje škrob přirozeně, a tak nic nepřijde nazmar.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná kuřecí čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BEJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná kuřecí čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak zahustit čínu, kuřecí čína, zahusteni ciny, příprava číny z kuřecího masa, cina recept, recepty kuřecí čína, recept čína, kuřecí čína recept, kuřecí čína se zelím, kuřecí čína top recepty, recept na kuřecí na čínu, recepty na kuřecí čínu, příprava na čínu, recept na čínu, recept na domácí čínu, cim zahustit cinu, barevná čína, čína s broskvemi, čína s broskví, zahustit čínu

Suroviny:
maso kuřecí, olej, pórek, mrkev, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, zelí čínské, chilli paprika čerstvá, omáčka sojová, sůl, pepř, škrob

Přidat fotografie receptu