Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové knedlíky - připečené blbouny

Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými povidly, na oleji je pak orestujeme a ve vodě dovaříme.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nigina

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min doba včetně kynutí

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava, doba včetně kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

12-14 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 998 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny46,33 g
Tuky24,39 g
Vláknina10,98 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,28 g
Sacharidy251,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zamiesime cesto na knedle a prikryté necháme vykysnúť cca 3/4 hodiny. Cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce alebo vykrojíme kolesá. Krok 2: Na každý kúsok cesta dáme primerané množstvo hustého lekváru a zabalíme ich ako batôžky, prikryjeme utierkou a necháme dokysnúť ešte 1/2 hodinku. Krok 3: Do panvice dáme rozohriať olej, vložíme batôžky a necháme ich zospodu pripiecť. Krok 4: Potom prilejeme asi 1-1,2 dl vody a prikryjeme pokrievkou. Po cca 10-12 minutách môžeme vybrať. Poprepichujeme ich kvôli uniknutiu pary.
Na tanieri posypeme cukrom, makom a polejeme maslom.

Zveřejněno 7. 2. 2014

Poznámka autorky nigina

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové knedlíky - připečené blbouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvAE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové knedlíky - připečené blbouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvAE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jejda, Vy ste ma všetci teda riadne prekvapili :-)) Netušila som, že sa Vám tie blbouny takto zapáčia :-) ale samozrejme sa tomu teším ;-) Ja som ich tiež teraz robila len prvýkrát a predtým som robievala v paráku. Vyskúšajte, hlavne Vy, čo máte nostalgické spomienky:-)) no a ak chcete podrobnejšie, u mňa v blogu. Všetkých Vás zdravím;-)

Stašena 8. 2. 2014 17:15
Nikdy jsem o ničem podobném ani neslyšela. Povidla mám moc ráda, při pohledu na talířek...Musím co nevidět vyzkoušet.

to dělávala moje babička,byly úžasné,určitě je udělám.ztotožňuji se srettkou:-)):-K:-K:yes:

Jarka D.: Toto sa podlieva vodou, aby vznikla para a buchty sa uvarili v pare. To, čo spomínaš ty, som ešte nepočula, nepoznám - nepripaľuje sa to? Z mlieka sa má vyrobiť tiež para?

Jarka D. 7. 2. 2014 22:35
Věřte, jsou moc dobré! tento recept jsem dostala kdysi od spolupracovnice někdy v 90letech, ale ona tam podlévala jen oslazené mléko s máslem po částech, žádnou vodu. Dělala jsem asi dvakrát, měla jse na to takový silný kastrol, ale ten se mi při nějakém vaření připálil tak akorát na vyhození:-((, pak se mi ztratil i recept;-(. Jsem moc ráda, že je tady. Díky autorce a posílám:yes: Teď mám na prázdninách vnuky, tak jim je udělám. Dostala jsem k Vánocům silnostěnný kastrol uvnitř s keramikou a hlavně nepřipaluje se! Tak jim je uvařím a naplním je třešňovou klevelou (příšerně dobrá:-p:-p:-p, dělala jse loni prvně)!;-)

Bombaaa! Uzasny, to jsem nikdy nevidela. Kynuty knedle, a jeste s povidly, ohhh moje detstvi! A ted to ma jeste tresnicku na dortu - cili krupani na spodku, to je genialni! Bod :yes: A ten nazev pripeceny blboun :-D:-D:-D

Uzasne knedle, tez neznam a ziram na tu krasu, musi to byt neuveritelne dobre.

Moja mamka toto robila. Opiekla spodok buchty, potom šupla pol naberačky vody, priklopila a parila...ja som nenašla odvahu to nikdy skúsiť, robila som vždy len na pare. Ale tie krásne do zlatava vypečené a chrumkavé spodky buchty, nad tým jemné cesto s povidlím, od mamky sú nezabudnuteľné.
Krása, ďakujem za spomienku.:yes:

Laik se diví,odborník žasne....tohle musím brzo vyzkoušet:yes:

:-O Zírám na ten postup. To jsem nikdy neviděla, já je jen vařím nad párou. Ta připečená kůrčička musí být obzvlášť chutná :-p:-p

bože:-S za co?:-// mám oupně pavlův reflex:-D slintám a hltám naprázdno. povidla miluju, knedle též. ježiš já mám na to takovou chuť:-p:yes:
p.s.pro mne se smaženou strouhankou:-8

Tématické fráze:
povidla do knedliku, knedlíky blbouni, knedlíky blbouny, blbouni knedlíky, knedle s povidly, kynuté knedlíky s povidly nad parou, knedliky s povidly, pividlove knedliky, povidlove.knedle, povidlove knedlíčky recept, knedlíky s povidlama, knedlespovidly, povydlové knedlíky, blbouny s tvarohem a povidly, dobré povidlove knedliky, knedlík blboun, povidlove knedlíčky, knedlik s povidla, blbouni recept nad párou, blbouny s povidlym

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr krystal, sůl, žloutek, olej, voda, mouka, povidla švestková, olej, mák, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu