Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškový krém s Granny Smith a uzenými kachními prsami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sislik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 015 kJ /
721 kcal
Bílkoviny34,66 g
Tuky13,60 g
Vláknina41,84 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy95,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku si nakrájame nadrobno. Krok 2: Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké plátky, na čipsy a 1 cesnak popučíme nadrobno. Krok 3: Odložíme si 4 plátky magret a zvyšok nakrájame na pásiky a potom na brunoise, na malinké kocky. Krok 4: Jablko Granny Smith, treba použiť kyslé jablko, umyjeme a nakrájamé na tyčinky. Odložíme si zopár tyčiniek, asi 9-12 na osobu, a zvyšok nakrájame na malinké kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezčernalo. Krok 5: Pripravíme si zmes údeného magret s jablkom. V malej miske zmiešame nadrobno nakrájané jablká a údené magret. Poriadne premiešame. Krok 6: Z plátkov magret a s jabĺk, ktoré sme nepokrájali nadrobno urobíme zväzok ako vidíte na fotke. Krok 7: Šalotku šupneme do hrnca, kde sa už rozohrial olej. Keď je čiastočne opražená, pridáme popučený cesnak a po 30 sekundách pridáme hrášok. Krok 8: Posolíme, pridáme trošku štipľavého korenia a zalejeme vodou. Prikryjeme a necháme variť takých 10-15 minút. tak aby hrašok zmäkol. Krok 9: Kým sa nám hrášok uvarí, rozohrejeme si trocha slnečnicového oleja v malom hrnčeku a vypražíme cesnakove čipsy dozlatiska. Vyberieme ich na kuchynskú papierovú utierku a posolíme. Necháme vychladnúť. Krok 10: Keď je hrášok dostatočne mäkký, prelejeme do mixéra a pomixujeme nahladko. Ak je krém moc hustý, môžme pridať trošku vody. Vrátime naspäť do hrnca a prilejeme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a ak treba tak dosolíme.

Zveřejněno 7. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém s Granny Smith a uzenými kachními prsami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZyEQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém s Granny Smith a uzenými kachními prsami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZyEQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zizala: ' kujeeeeem :-8

spagetka: ano, Espelette je stiplave korenie..vola sa Espelette lebo pochadza z dediny s rovnakym nazvom, ale je to stiplava paprika ;-)

Hodně zajímavá kombinace. Máš překrásné fotky i stránky :-K:yes::yes:

Tohle se mi líbí,kombinace zajímavá, neotřelá. Teda sehnat uzená kachní prsa bude problém, ale soudím, že by šlo jakékoli libové uzené drůbeží, ne? Ještě se musím mrknout, co to máš za koření, ale líbí :-p:yes:
To Esplette koření je varianta chilli, aspoň tak mi to našel web? http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u...

Tématické fráze:
popučený cesnak, hraskovy krem s lososem

Suroviny:
hrášek, cibule šalotka, česnek, smetana na vaření, koření, jablko

Přidat fotografie receptu