Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není tak složité, jak by se mohlo zdát. Nejlépe chutná s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,7 (105×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hadikuze

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 312 kJ /
1 031 kcal
Bílkoviny121,59 g
Tuky34,08 g
Vláknina21,57 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 4,33 g
Sůl10,65 g
Sacharidy51,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na kousky. Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Krok 2: Na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme maso, nakrájený česnek a restujeme. Krok 3: Těsně předtím, než budeme podlévat, vmícháme kmín a mletou papriku. Necháme papriku zpěnit a ihned podlijeme vodou. Krok 4: Přidáme scezené a okapané zelí. Nálev ze zelí můžeme k masu přidat, pokud chceme kyselejší guláš. Přidáme bobkový list a nasekanou chilli papričku, pokud máme rádi pikantnější jídla. Krok 5: Necháme dusit asi 40-60 minut, dokud není zelí i maso téměř měkké. Krok 6: V troše vody dobře rozšleháme 1-2 lžíce hladké mouky a za stálého míchání guláš zahustíme. Necháme pozvolna asi 20 minut provařit. Krok 7: Nakonec vmícháme smetanu a ještě chvíli necháme povařit. Podle chuti přidáme sůl, pepř a cukr. Krok 8: Guláš podáváme s chlebem či houskovým knedlíkem.

TIP: 20 nejlepších receptů z kysaného zelí

Zveřejněno 8. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ypO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ypO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Segedin je opravdu výborný.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělý klasicky recept,dekuji.U nás se vaří s feferonkou,bez smetany,takový chlapácký.Ale jinak postup stejný.Vzdycky je skvělý.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný

Výborný <3 vařila jsem segedín poprvé a povedl se na jedničku, jen místo plecka jsem použila vepřový bok :yes:

Výborný

Osobně na segedín používám bůček. Maso je šťavnatější.

Dělám bez smetany, ta nám v jídle nechutná. Jinak dobrý recept

mysalin: v pytlíku zelí je kysané,hodí se nejlépe na segedín,to sladkokyselé můžete použit,ale už to nebude ono;-)

Prosím Vás, jeden pytlík zelí je kysané nebo můžu dát i sladkokyselé ve skle? Děkuji

Pozerala som maďarské weby o varení - szegedi káposzta aj székely káposzta sú v podstate identické, hlavnou surovinou je bravčové (obyčajne pliecko, stehno) a kyslá kapusta.

Tématické fráze:
recept na segedínský guláš, segedínský guláš z vepřového, segedinsky gulas, segedínský guláš top recepty, segedínský guláš recept, segedínský guláš z vepřového top recept, segedinský guláš recepty, recept segedinsky gulas, jak zahustit segedínský guláš, domácí segedínský guláš, tncz nova levné recepty ládi hrušky vepřový guláš, segedinsky guláš wikipedia, jak zahustit segedín, segedín, vepřový guláš podle ládi hrušky, recepty na segedinský guláš, segedinský, segedínský guláš ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky guláš

Suroviny:
maso vepřové, zelí kysané, cibule, česnek, smetana na vaření, chilli paprika čerstvá, sádlo, kmín drcený, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý, bobkový list, cukr krystal, mouka hladká, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu