Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na pivu, medu a šalotkách

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 725 kJ /
2 085 kcal
Bílkoviny203,98 g
Tuky104,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 588 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy74,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme pivo s medem. Krok 2: Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krok 3: V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa. Krok 4: Pečeme na 150°C pod poklicí 2 hodiny, čas od času potřeme marinádou. Po 2 hodinách pečení odklopíme, potřeme zbytkem marinády, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kolem masa rozložíme šalotky. Krok 5: Teplotu trouby zvýšíme na 200°C a ještě hodinu dopékáme. Hlídáme .Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.

Zveřejněno 9. 2. 2014

Poznámka autorky senky

Mám ráda jednoduché recepty, s minimem ingrediencí a toto je jeden z nich :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na pivu, medu a šalotkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKDQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na pivu, medu a šalotkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKDQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Majka: Pravě to dlouhé pečení na mírnější teplotu dělá s většími kusy masa divy! Je to potom jak dort, ale už jsem se setkala i se strávníky, kteří preferují maso tužší, všem se člověk nezavděčí...

zuzun: :-):-K

Siis, sorry, jo, uz to vidim, :-8:-8

:yes::-p:-K

Hezky upravená krkovička:-p+:yes: nám by chutnalo

Vypadá to dobře, ale dost dlouhá doba pečení

To je baštizna:-!:yes::-)):-D:-8:yes:

Majka8::yes::yes:správně:-K

zuzun: Majka8 odpověděla za mně, je to přesně tak .... jednou hned na začátku a podruhé po 2hod. pečení ;-)

Recept vytisknut a maso vyndané z mrazáku:yes:jasný bodík

zuzun:Já jsem teda pochopila,že se osolí a opepří hned a pak ještě po dvou hodinách přidá barevný pepř.Přečti recept ještě jednou;-)

Muzu se zeptat, proc se dava ten pepr az po dvou hodinach peceni? Ja bych to dala hned zezacatku, protoze nevim jaky je v tom rozdil. Diky:-K.
Jinak je to zradylko a salotky jsou prijemna zmena zeli (ale i po zeli se muzu utlouct). Davam bod, masinko mekoucke v pivu a medu by me udelalo moc stastnou!:yes:

Není nad dobře připravenou krkovici - a to tahle teda je:yes:

Jídlo i foto - paráda!!:yes::yes:+4

:yes::yes::yes::-O

Tématické fráze:
krkovička na medu, krkovice na medu a pivu, vepřová krkovice na medu, vepřová krkovice na pivu a medu, krkovice na medu, krkovice na pivě a medu, krkovice na pivu a medu, maso na pivu a medu, vepřová krkovice na pivě, krkovice na světlém pivu, krkovice s medem na pivě, krkovička na medu a pivu, krkovička na pivu a medu, vepřova krkovice na medu a pivu, krkovice na šalotce, vepřová krkovička na medu, krkovička na světlém pivu, krkovička na pivě a medu, vepřová krkovice na pivě a med, krkovice med

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule šalotka, med, pivo světlé, sůl, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu