Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rejni

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 582 kJ /
2 051 kcal
Bílkoviny261,39 g
Tuky37,76 g
Vláknina24,08 g
Cholesterol 979 mg
Sodík 843 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy134,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. Krok 2: V pekáči necháme rozpustit sádlo, přidáme cibule, mrkve a petrželku (kudrnku) orestujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Krok 3: Podlijeme vodou či vývarem asi do 2/3 masa, přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod poklicí 1,5-2 hodiny do měkka. Krok 4: Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Vše v pekáči rozmixujeme a dáme vařit. Přidáme brusinky, švestková povidla a 1,5 dcl červeného vína a krátce vaříme a popřípadě dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Krok 5: Podáváme s karlovarským knedlíkem: pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout, pokropíme ho 3 lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu. Krok 6: Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ. Krok 7: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a vytvořily tvarovatelnou hmotu; na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Krok 8: Připravíme si potravinářskou fólii, utěrku či alobal (já použila alobal) a hmotu vytvarujeme do válce a pořádně jej zabalíme. Vyjdou nám cca 3 válečky. Krok 9: Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody a necháme povařit tak 15 minut. Vytáhneme z hrnce a nakrájíme na tenké plátky.

Zveřejněno 9. 2. 2014

Poznámka autorky rejni

Recept na karlovarský knedlík má z těchto stránek viz. recept Eliza

www.toprecepty.cz/recept/23897-karlovarsky-knedlik-z-televize-okoukany-a-s-uspechem-vyzkouseny/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5G2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5G2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Recept na divočáka je fajn a spolehlivá klasika, karlovarský knedlík též. Naše babička ještě zahusťovala omáčku troškou jemně strouhaného perníku, určitě to nezkazí. :-KPěkné foto a parádní premiera, vítej v klubu! :-K:yes:

Tvá povedená dobrůtka se mi líbí:-K:-p:yes:

Hmmm, divočina s ovocnou omáčkou je dobrota :yes:

Mockrát děkuji za krásné uvítání :)

Rejni, máš to pěkné, povedlo se a proto 2.:yes:
Mimo jiné tě vítám v Topácké rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K

Tématické fráze:
kančí pečeně, divočák s brusinkovou omáčkou, láďa hruška karlovarský hrníčkový knedlík, kančí pečeně se zelím recept, maso z divočáka s brusinkovou omáčkou, karlovarský knedlík od babičky, jak dlouho se peče kančí kýta, brusinková omáčka, kančí kýta s brusinkovou omáčkou, švestkovo brusinková omáčka, recepty ládi hrušky kančí, recept divočák s brusinkami, pečený kančí hřbet se zelím, jak dlouho se peče kanči maso, kanec s knedlíkem, kančí na šípkové omáčce karlovarsky knedlik, kančí pečené recept, divočina pečené maso z brusinkovou omáčkou, kanci s karlovarskymi knedliky recepty, kančí pečeně s brusinkami

Suroviny:
kýta kančí, sádlo, cibule, mrkev, petrželka, tymián, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, pečeně kladenská, brusinky, povidla švestková, víno červené, voda, houska, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, květ muškátový, sůl

Přidat fotografie receptu