Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový zákusek s pěnou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nynne nynne

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 810 kJ /
6 647 kcal
Bílkoviny113,00 g
Tuky251,15 g
Vláknina19,16 g
Cholesterol 2,89 g
Sodík 798 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy974,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky a 150 g moučkového cukru dobře umícháme, postupně přidáme horkou vodu a vypracujeme do pěny. Krok 2: Potom promícháme kakao, mouku s práškem do pečiva a zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílku a 100 g moučkového cukru. Krok 3: Upečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu. Krok 4: NÁPLŇ: Z mléka, žloutků, mouky a solamylu za stálého míchání ve vodní lázni uvaříme hustou kaši, kterou po vychladnutí přidáváme po malých dávkách do másla utřeného s moučkovým cukrem. Krok 5: PĚNA: Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni až do zhoustnutí. Tuhý sníh odstavíme, přidáme citronovou šťávu a šleháme tak dlouho, dokud pěna nevychladne. Krok 6: Vychladlé potřeme náplní a na ni navrstvíme dobře vyšlehanou pěnu. Posypeme strouhanou čokoládou.

Zveřejněno 19. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový zákusek s pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový zákusek s pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

jitka: pročítám komentáře protože hledám recepty právě na tento řez a nedá mi to a musím komentovat. Je pravda, že každý si cokoli může pojmenovat jak chce, ovšem je rovněž pravda, že takové počínání nemá smysl. Kdyby si každý pojmenovával vše libovolně podle vlastní svéhlavosti, lidé by se vůbec nemohli domluvit a tak by uplatněním této "svobody" zavládl naprostý chaos. Samozřejmě, že není vždy na místě přidat se k většině, ale co se týče názvosloví moučníků, dá se to obecně spíše doporučit. Dále se dá rovněž doporučit občasná revize vlastní dokonalosti, to pomáhá dokonce ve všech případech.
Jinak recept není dobrý, ostatní recepty na obližprst jsou lepší v tom, že se dají připravit, kdežto tento ne.

Aha... děkuji za komentáře. Škoda, celkem mi na tom tentokrát záleželo, aby se povedlo... Tak příště:yes:

janana:;-) teraz sa dívam na podobné a je to tak tiež...

pes.filipes: v podobných receptech je na 5 vajec 100g cukru a 100g mouky :-O, tak to asi bude tím

pes.filipes: bojím sa, že recept nie je spoľahlivý. Ja na 5 vajec dávam 100 g cukru a 100 g múky.

Postupovala jsem přesně podle receptu, a v okamžiku kdy jsem vmíchala celé množství mouky, se mi utvořila hutná zdrclá hmota, která nešla už ani míchat. Není té mouky trošku moc?? Nebo nemá se přidávát sníh po částech, místo až na konec? Nemusím dodávat, že se mi upekla tuhá placka:-S:-S

Mám ho v receptu jako florida řezy a zadne ovoce tam neni,každý si ho muže pojmenovat jak chce,kazdopadne je výborný at už se jmenuje jakkoli:-)

No Jitko nevím, nevím. Dort Florida se běžně prodává v cukrárnách a vždycky je s broskvemi. Ale tento moučník nemá s řezy Florida vůbec nic společného. Ani těsto, ani náplň, ani zdobení, neboť ve Floridě převažuje šlehačka jak v pudinkové náplni, tak ve zdobení.

Ne,je to skoro stejne jen se to jinak jmenuje:-p

jitka...nejdu do floridy este pod puding kusky broskyn?

Ja ho taky mam moc rada a taky to znam jako Obližprst,nebo jako Florida rezy

dobroucky a peknoucky:-p:yes:

ja jsem to pekla z jedne kucharky a nazev jsem presne opsala...ale je pravda,ze pri peceni jsem si prsty casto lizala...hlavne,kdyz jsem delala pěnu:-D

Tento recept mám vystřižený z několika kuchařek (jsou tam malé rozdíly), a vždy byl pod názvem Oblížprst.

AHoj,tento zakusek delame uz spoustu let a je vynikajici a vsichni ho mame strasne radi.Akorat mame jiny nazev,my tomuhle zakustu rikame VOLIŠPRST :-) ale opravdu doporučuji vyzkouset a vy co mate radi sladke tak neudelate zadnou chybu kdyz volišprst udelate...tak jen s chuti do toho :yes:

jestli můžu poradit,do té pěny dejte méňe cukru,jinak to nemá chybu:-)

A já jsem si toho vůbec nevšimla!:-O Vypadá to úžasně v těch dvou vrstvách! Ukládám, ukládám, to budou zase kila nahoru:-(:yes:

Vypadá to skvěle a určitě to budé chutnat :-D:-p;-):yes:

Pečiem niečo podobné a voláme to Vianočné rezy.Je to najlepší zákusok na svete :yes:

děkuji,taky dobře chutná:-)

Vypadá to dobře:-):yes:

Tématické fráze:
zakusek ostravan, zákusek florida, piskotove zakusky, zákusek ostravan recept, zákusky z piškotů, zakusek oblizprst, volišprst, řezy florida, florida zakusek, řezy obliž prst, florida řezy, pudinkova napln do dortu, zákusek florida s ovocem recept, oližprst, ostravan zakusek, zakusek s piskotama, zákusek, zákusek obliž prst, zakusky z piskot, zakusek florida recept

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, čokoláda, mléko, mouka polohrubá, solamyl, žloutek, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu