Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 149 kJ /
992 kcal
Bílkoviny125,16 g
Tuky13,83 g
Vláknina30,58 g
Cholesterol 238 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy79,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme si suroviny, maso na kousky, kapie a cibule na proužky, česnek na plátky a cherry rajčátka na čtvrtiny. Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje na osmažení cibule, přidáme maso, koření, sůl a necháme chvíli restovat, poté zalijeme vodou, aby bylo maso pod ní a necháme zvolna dusit. Krok 3: Když maso téměř změkne dáme kapie, rajčátka, rajčatový protlak a dusíme dál tak dlouho, až je všechno měkké-nerozvařené! Krok 4: Ve smetaně s vodou rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky na zahustění a dochutíme podle naší chuti.

Zveřejněno 11. 2. 2014

Poznámka autorky Bibinka

Jako přílohu jsem zvolila těstoviny a máslové noky od Aničky Kocíkové a dali jsme si to půl na půl. Oběd pro nás na 2 dny a dali bychom si ho ještě dál.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xk8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xk8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

jarda Kadic: Jaroušku, ty také znám, když jsem dělala v nemocnici, tak jsme je měli pro pacienty ve Finéze a byly obdélníkové;-)

jarda Kadic: Jaroušku, ty také znám, když jsem dělala v nemocnici, tak jsme je měli pro pacienty ve Finéze a byly obdélníkové;-)

Při pohledu na tvůj talíř jsem si vzpomněl na takové dvojdílné,ty byly také parádní:yes::yes:

Tématické fráze:
kapiová omáčka, lasagně se zakysanou smetanou, obed se zakusanou smetanou, "lasagně se zakysanou smetanou", omáčka kapiová, recept na oběd se zakysanou smetanou, zakysaná smetana recepty, vepřové v omáčce, recepty zakysana smetana, recepty se zakysanou smetanou, omáčky recepty, omáčky z vepřového, omáčka se zakysanou smetanou, kapijova omáčka, kapiová om, rajčatový kapiový kečup, jak dlouho dusit vepřové kousky, kapiové, drůbeží kousky, hungari koření

Suroviny:
maso kuřecí, maso vepřové, cibule, česnek, kapie, rajče cherry, smetana zakysaná, protlak rajčatový, koření tandori masala, koření hungaria, pepř, olej olivový, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu