Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgále bez kynutí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aazaba

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 946 kJ /
3 094 kcal
Bílkoviny72,30 g
Tuky139,17 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy378,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek. Krok 2: Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto. Krok 3: Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou náplní na to položíme druhý na tenko vyválený plát a okraje spojíme. Krok 4: Naneseme povidla(nebo marmeládu, ořechovou nádivku, nebo makovou, podle toho jak kdo má rád), posypeme drobenkou. Krok 5: Z druhých dvou dílů uděláme to samé. Z této dávky vyjdou dva frgále. Krok 6: Pečeme při 200°C asi 15 minut.

Zveřejněno 11. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BoD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BoD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

jsou výborné !!!! moc nám chutnají :-K:yes:

Hladká mouka?:-O

bob:
"...to su placky slepený":-))
Jj, jsou, ale máme je raději než jenom obyčejné placky potřené:-D

tentokrát jsem použila hrušková povidla pečená v troubě a byly výborné. Dělala jsem je už několikrát a vždy měly úspěch :yes:

Tak tohle frgále nesu :-) to su placky slepený :-D

Marie3772: nám teda chutnaly moc :-p, naposledy v sobotu ;-)

Marie3772 8. 7. 2014 19:12
Po pravdě??? nic moc,tenhle recept už dělat nebudu.:-((

tak jsem se konečně dostala k tomu, abych je vyzkoušela. Měla jsem strach, ale zbytečně. S těstem se moc dobře pracovalo :yes:. A jsou moc dobré, použila jsem povidla :-p:-):-K

uložila jsem :yes::-Ka o víkendu zkusím

:yes: super, stavím se na kafíčko ;-):-p
:yes: první bod je tam :-)

Tématické fráze:
valašské frgály podrobný recept, kynuté těsto na frgály, kynuté těsto na frgále, frgále, pečeme frgále, frgále recept, recept nekynuté frgály, křehke frgaly, frgály recept, nekynutý valašský frgály, frgály, recept na frgale, frgal bez drozdi, tenký koláč bez kynutí, frgále bez droždí, výborný frgál bez kynutí, rychle frgaly, ořechová nádivka na frgále, nekynutý frgály, olejové kynuté těsto na frgály

Suroviny:
mouka hladká, mléko, olej, droždí, sůl, cukr, tvaroh, cukr, žloutek, marmeláda, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu