Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík "perníkáč"

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alokinka alokinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 076 kJ /
257 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky0,57 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem. Krok 2: Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou, osolíme, přidáme koření v sítku cukr, par koleček citronu i s kůrou a par švestek. Dusíme do měkka. Krok 3: Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Krok 4: Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přez cedník. Krok 5: Znovu prohřejeme podle chuti dochutíme (mužeme přidat švestková povidla pokud švestky nejsou v zakladu), přidáme mandlicky a uplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění ale už nevaříme.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd

Zveřejněno 12. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík "perníkáč"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgPG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík "perníkáč"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgPG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc hezky připravený králíček,mňam:-p:yes::-K

casino: ano ano rozinky dávám tez, ale nejsou, byla to spíše inprovizace tohoho jídla, ale i tak velice dobré.

:yes::-p:-K

Dávám bodík,králička miluju na všechny způsoby a tenhle určitě vyzkouším:yes::yes::yes:

U nás ušáka po tomto způsobu zoveme "perníkář":-)) a je to jídlo podle mého gusta:yes: Pravda, není nás v rodině mnoho co této úpravě fandíme...
Přidávám ještě rozinky (až po přepasírování, pokud tedy vůbec pasíruji):yes:
(v surovinách nevidno perníku..., že by zdrhl?:-))

Tématické fráze:
babiččiny recepty králík na zelenině, králík na černo recept, králík na černo s bramborovými noky, recepty z kralika, recepty na králíka, králík s perníkem, recepty ládi hrušky králík na na zelenině, prepasirovani, králík v páře, recept na králíka na černo, tncz nova levné recepty ládi hrušky

Suroviny:
stehno králičí, zelenina kořenová, cibule, máslo, olej, citron, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, koření hřebíček, sůl, pepř, cukr, skořice, rozmarýn, tymián, perník na strouhání, mandle, švestky, víno červené

Přidat fotografie receptu