Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeládová směs

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

JanaB1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 024 kJ /
4 547 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz (50%) a další ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Potom pomeleme na mlýnku na ovoce i se stopkami. Krok 2: Získanou šťávu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Krok 3: Odebereme asi 1 hrst cukru z celkového množství a promícháme s Želírfixem. Krok 4: Vsypeme do vroucí šťávy a povaříme asi 3 minuty. Potom po částech za stálého míchání přidáme zbývající cukr. Povaříme 3 minuty a odstavíme. Krok 5: Sterilujeme 15 minut při 85°C.

Zveřejněno 15. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová marmeládová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5JZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová marmeládová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5JZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Do rybízovky jsem nikdy nedávala želír, také nesterilizuji žádné marmelády. Asi nová metoda.

AniCiz: súhlasím :yes::yes: Z josty je vynikajúci lekvár aj džem. :-D:yes:

já jsem neměla rybíz,ale namixovala jsem jostu vcelku a 1:1 s cukrem,toť vše.mám ji v lednici a lepší marmeládu neznám zastudena

Jouda: Nie je jedno, kedy sa recept pridá? Práve naopak, je to veľmi vhodné. Pretože keď príde sezóna, mám recept po ruke. Je neskoro hľadať recept, keď mám ríbezle na stole. Toto môže napísať len ten, kto nezavára. To, že je tu recept vložený teraz, neznamená, že ho mám hneď použiť. Ak tu niekto vloží recept na koláč, tiež to neznamená, že ho musím utekať upiecť.:-)

Jedině kdybych si zašel pro ten rybíz k dvanácti měsíčkům. Nejlepší
je přidávat vyloženě letní recepty v únoru.

Když mám 50% rybízu (červeného, bílého) tak nepřidávám žádný želírovací přípravek. Zadeklované sklenky nesteriluju

PaCaOl:vyzkouším :yes:

Za studena takto dělám marmeládu z černého rybízu, vylisuji, na litr šťávy 3/4 - 1kg cukru, 24 hod promíchávám když jdu kolem, když je cukr rozpuštěný dám do čistých sklenic, uzavřu, žádné převracení dnem nahoru, krásně zhoustne a vše dobré z rybízu zůstane uchováno. ;-)

přesně..poměr cukru a šťávy úplně stačí a je skvělá bez zbytečné tepelné úpravy:-*

Pridávať do ríbezlí Želirfix je zbytočné. Ríbezle obsahujú vysoké množstvo pektínu, krásne želírujú. Práve naopak, ríbezľovú šťavu pridávam pri príprave lekváru z ovocia, ktoré má pektínu málo a preto neželíruje, napr. do bazy. Ani sterilizovať lekváre a džemy netreba, naliať horúce do fliaš, otočiť hore dnom a je to. ;-)
Romana (neregistrovaný/á) : lisujem surové ovocie, aký má zmysel ho najprv upiecť?

Romana: Postup by jsem mohla využít při menším množství ovoce. Na kolik stupňů pečete a jak dlouho?

Kdo nemá mlýnek - omytý rybíz včetně všeho :) vložit do hlubokého plechu a dát do trouby upéct....prolisovat - a máte šťávu.
Když nebudete tlačit jak o život, tak vám tam nevletí ani smítko a budete mít krásnou šťávičku.:yes:

Tématické fráze:
rybízová marmeláda ládi hrušky, marmeláda směs, rybizova marmelada nezeliruje, směs na marmeládu, rybizova marmelada zastudena, rybízová marmeláda od ládi hrušky, marmeláda neželíruje, když džem neželíruje, rybizová šťáva zastudena, kolik cukru na rybízovou marmeládu, jak prolisovat rybíz, láďa hruška rybízová marmeláda, rybíz neželíruje, želirfix, marmeláda z červeného rybízu od ládi hrušky recepty, směs na marmelády, směs rybízu, mlynek na rybíz, rybízová marmeláda, láda hruška marmeláda rybízová

Suroviny:
šťáva ovocná, cukr krystal, želírfix

Přidat fotografie receptu