Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy, velmi šťavnaté

Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového kynutého těsta, které voní po citrónu a rumu, jsou spojené lahodnou tvarohovou náplní.

Hodnocení receptu je 5,0 (91×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez odležení v chladničce

100 min (75 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 410 kJ /
5 356 kcal
Bílkoviny201,93 g
Tuky212,45 g
Vláknina27,54 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,65 g
Sůl3,72 g
Sacharidy645,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme náplň. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj postupně krupicový cukr a sníh opatrně vmícháme do tvarohu. Krok 3: Zaděláme kynuté těsto. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru. Krok 4: Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme tužší těsto, které nenecháváme kynout. Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečicí papír podle velikosti plechu (40x33 cm). Krok 6: Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme na něj tvarohovou náplň po celé ploše. Krok 7: Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice. Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Krok 9: Odleželé řezy propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Plech vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 °C. Krok 10: Plech vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned snížíme na 175 °C. Pečeme 25 minut, do zrůžovění povrchu. Krok 11: Zchladlý moučník pocukrujeme.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 17. 2. 2014

Poznámka autorky Hella

Když jsem pekla, ze zvyku jsem přidala máslo rozpuštěné. Těsto pak bylo řidší, ale velmi dobře se s ním pracovalo. Protože kynulo před očima, nechala jsem ho v lednici jen hodinu. Když jsem pekla podruhé, dodržovala jsem správný postup a máslo nastrouhala. V konečném výsledku jsem žádný rozdíl nepoznala. V obou případech se s těstem velmi dobře pracovalo, bylo pružné a jemné. Vždy, když je třeba na koláč položit vrchní placku, tak to vyžaduje trochu šikovnosti. Ale s tímhle těstem, které jde natáhnout jakkoliv, aniž by se protrhlo, to svede i naprostý začátečník.

Velmi mě překvapilo, že nikde nic nevytékalo, dobře to drželo tvar a proto si myslím, že by tato náplň byla vhodná na koláče.

Přestože moučníku je opravdu hodně, vyplatí se jej dělat z celé dávky. Druhý den byl snad ještě lepší a myslím si, že by se mohl i zamrazit - pokud by bylo co.

Zdroj: Knihovnička Recepty 09/2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy, velmi šťavnaté

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m649

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy, velmi šťavnaté

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m649

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

:-)<3:yes::-K

Vynikající :yes:, opravdu výborná buchta. Musela jsem ji zkusit a vyplatilo se to. Moje pětičlenná rodina se olizovala až za ušima. Akorát jsem tedy spodní těsto potřela rybizovou marmeládou a pak dala tvaroh ;-). Jen mě tedy zajímá, proč se buchta před pečením dává do lednice?

Ilabagr: Těsto z lednice je vychlazené a pak v troubě tolik nevykyne. Ale podle komentářů to jde i bez lednice.

Neřadím se mezi začátečníky, ale pravdou je, že placku jsem nikdy na žádný koláč nekladla, takže z toho bylo trochu rodeo :-D , nicméně ve výsledku se na povrchu moučníku utvořily vlny, které mu lichotí a po rozkrojení jsem málem omdlela pod omamující vůní citrónové kůry mísící se s tvarohem. Můj muž zbožňuje tvaroh a vše s ním spojené, takže až ochutná, jistě mě chválou vynese do nebes :-D . Recept je vynikající, už mám ochutnáno, čeká se na nejkritičtějšího strávníka. Děkuji za tuto manu nebeskou

Řezy jsou vynikající.:yes: První placku těsta jsem nejprve potřela domácí rybízovou zavařeninou, pak tvaroh.

Koláč jsem zkoušela, ale bohužel jsem nepostřehla že se nemá nechat kynout, tvaroh jsem měla jen jeden, tak jsem zbylý díl nahradila jogurtem a přidala hrozinky. I přes všechna úskalí koláč vynikající a posílám bodík:yes:

Vyzerá skvele! Určite vyskúšam :-)<3:-D:-8:-p;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jaký používáte tvaroh?Vaničkový nebo v alobalu?

Marcela: Zkusila jsem oba tvarohy, nevidím mezi nimi rozdíl, náplň nevytéká.

Dnes jsem buchtu upekla a je luxusní :) !!!! A milé dámy nevím proč ,ale většina tu píše ,že se těsto musí míchat ručně jinak stojí za nic,ale já jsem těstíčko míchala v robotu a je výborné ,nadýchané žádný problém.Určitě upeču znova!! :-)

<3 řezy úžasné během 14 dnů je peču po 2 děkuji za skvělí recept s těstem se pracuje velice dobře

Dagmar Klimešová 12. 12. 2016 14:08
Koláč jsem právě upekla - super! Skvělý nápad rozválet druhý díl těsta na pečícím papíru a přenést. Těsto jsem dělala jako vždy kynuté v pekárně a krásně nakynulo. Dík za recept.

Mně se u podobných receptů osvědčilo druhé těsto také vyválet na pečícím papíru a i s papírem přenést, přiklopit na náplň a papír shora zlehka stáhnout. Tyto řezy také určitě vyzkouším.

Romika50: V IKEA dostať podložku na pečenie, na nej vyvaľkáš, prípadne vyrežeš nejaké tvary a prenesieš celé s podložkou na plech a pečieš. Mne sa osvedčiiila.
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8023307...

S cestom sa fantasticky pracovalo. Čakám kým vychladne. <3

Naozaj vynikajuci, stacia aj 3 vacsie vajicka, rucne miesenie vobec nemusi byt dlhe a cesto je jemnuckeee, plnka stavnatuckaaa... dala som na tvaroh este jablka a uuuplnaaaa mnamka ;-) DAKUJEM za skvely recept! :-)

Zkuste tento moučník. Tvarohová buchta sypaná: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystal. cukru, 1 prášek do pečiva - vše promíchat a rozdělit na dva díly.
Náplň: 3 kostky tvarohu, 1 hrnek krystal. cukru, z 1 citronu kůra i šťáva nebo rum, 1/2 l mléka, 3 vejce - vše promíchat.
Na vymaštěný plech vysypeme polovinu sypaného těsta, polejeme tvarohovou náplní, vrch zasypeme druhou polovinou sypaného těsta a poklademe nastrouhanou 1/8 másla. Pečeme asi 1/2 hod. Nejlepší je nakrojit druhý den, aby moučník zvlhl.

magali: pro votax: Ten moučník je super, ale na plechu zůstává spousta mouky. Lepší je udělat drobenku (másla dávám 3/4 kostky), půl drobenky nasypat na plech, na to náplň, nahoru druhá půlka drobenky. A do spodní půlky drobenky přidávám ještě kakao.

Zobrazit starší odpověď

Stáňula 18. 7. 2016 17:51
Těsto se krásně přenáší jen lehce natočené na válečku.

Tématické fráze:
tvarohove rezy, tvarohové řezy nejlepší recepty, nej recepty z tvarohu, tvarohove rezy ladi hrusky, rezy s tvarohem, recepty ládi hrušky tvarohové řezy, vynikající kindr řez hruška, láďa hruška tvarohové řezy, tvarohové řezy recept, recept na tvarohove rezy, tvarohovy rez, vynikající kindr řez, tvarohové rezy lada hruska, tvarohové řezy od ládi hrušky, recepty, řezy z tvarohu, recept tvarohové řezy, knihovnička recepty 2014, recept na výborné řezy tvarohové, koláčky ládi hrušky

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krystal, mléko, sůl, žloutek, máslo, smetana zakysaná, tvaroh měkký, bílek, krupice pšeničná, cukr vanilkový, rozinky, cukr krupice, citron

Přidat fotografie receptu