Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 111 kJ /
1 222 kcal
Bílkoviny22,99 g
Tuky80,99 g
Vláknina5,98 g
Cholesterol 185 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy97,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Krok 2: Pak zalijeme smetanou, podle chuti dosolíme, přidáme cukr a citrónovou šťávu. Přidáme křen, přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Mandle opražíme na suché pánvi.
Omáčku podáváme s uvařeným uzeným jazykem, karlovarským knedlíkem a posypané opraženými mandlemi.

Zveřejněno 17. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5gE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5gE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

:yes::yes::-O

U nás v Metre som údený lúpaný videla. Surový samozrejme nie, ale ja som pochopila, ako to spagi myslela. Snáď nie je potrebné byť ironickým len preto, že nepochopím, ako to niekto myslel, alebo sa zle vyjadril.;-)

tejaja:
Si myslím, že u spagetka: to není ironie:-p a pokud ano, tak to hodnotím:yes::-D
spagetka:
No vidíte, že to jde:yes:
Chtěl jsem vás požádat, že abyste specifikovala "čerstvý jazyk" ale nakonec jste se toho dobrala sama... Bych to ještě poněkud precizoval: čerstvý = syrový, že:-)
Pokud vám to nebude proti srsti, navrhuji tuto "plodnou" debatu smáznout...:-):-K

Já jsem vždycky loupala / po jeho uvaření / i uzený jazyk, s již oloupaným jsem se taky nikdy nesetkala.

:-D:yes::-K

znám jazyk konzumuji uzený je nej ale koukám nemáte ho oloupaný vy ho jíte tak jak je na obrázku ? já ho tedy oloupu když ho uvařím až je měkký jde to krádně s tou kůží tvrdou bych ho asi nedala ale jinak ok :p:-p

hosta: takhle nakrájený, uvařený a připravený k přímé konsumaci jsem ho ještě neviděla, měla jsem vždycky v celku:-)

Zobrazit 9 starších odpovědí

Nádhera už jen od pohledu:-K:-p:yes:

ach bóže, ach bóže...:-8:-8:-8:-p:-D

paráda:yes:

Bahula: vůbec nepochybuju, musela to být dobrota, příště vylepším podle tebe:-))

krásný recept :yes::yes::-p:-K

hosta:Zajímala mě hlavně chuť mandlí v omáčce a skutečně udělaly svoje :-p:-K

Ta omáčka musí mít báječnou chuť:-p. Jedla bych jí samotnou asi s jedním kolečkem toho krásně vypadajícího knedlíku:yes:

Uzený jazyk jsem nejedla ani nepamatuju, doma vnitřnosti odmítají. Ale já bych si pochutnala :-p

Dělám stejně, někdy s jazykem, někdy s hovězím masem.:yes: Máme raději, než omáčku z mléka. Zkusila jsem dát do podobných recept, který tu mám, nějak se nepovedlo:-(
http://www.toprecepty.cz/recept/30265-krenova-omac...

to je zajímavé moc :yes::yes::yes: +4

.... mám úplně stejný myšlenky a chutě:-D:-D:-D.... ale hold budu druhej jako Soukalová :-)):-)):-))
Krásná práce :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nejlepší uzený hovězí jazyk, jak oloupat uzený jazyk, hovězí jazyk se sójovou omáčkou, loupani uzeneho jazyka, jak dlouho varit uzeny hovezi jazyk, jak loupat uzený jazyka, omáčka na uzený jazyk, uzený jazyk, jak povařit uzený jazyk, uzeny jazyk oloupat, uzený jazyk doba vaření, uzený jazyk, recept, uzený jazyk top recepty, doba varu hovězího uzeného jazyka, recepty uzené mandlemi, hovězí s mandlovou omackou, uzeny hovezi jazyk loupání, jak vařit uzený jazyk, top uzený jazyk, kdy oloupat uzený jazyk

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, smetana, máslo, mouka hladká, vývar masový, mandle, křen, cukr, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu