Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Macecha řezy

Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept je toho důkazem. Dvoubarevné těsto, prolité pudinkem a navrch šlehačka - Macecha řezy ohromí každého.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sonik Sonik

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

cca 20 ks

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 342 kJ /
5 101 kcal
Bílkoviny119,35 g
Tuky284,80 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 1,22 g
Sůl3,56 g
Sacharidy511,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Krok 4: Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme vodu a olej. Opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 5: Více než polovinu těsta vlijeme na připravený plech. Druhou část těsta obarvíme kakaem a nalijeme na bílé těsto. Navrch lžící poklademe vychladlý pudink. Krok 6: Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Krok 7: Ušleháme šlehačku, vmícháme do ní ztužovač, zakysanou smetanu a cukr. Krok 8: Krém natřeme na vychladlé těsto, posypeme kakaem, čokoládou nebo skořicí - každý dle své chuti a fantazie. Poté dáme vychladit do lednice.

Zveřejněno 19. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Macecha řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxLM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Macecha řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxLM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

:yes: Je vyborny, :-K

Tak jdu na to.. vypada to luxusne..

Dámy, jste šikulky! Máte je moc pěkné :yes:

Vidím,že tento koláčik je asi dosť známy,ale ja som ešte nikdy nerobila a je naozaj moc dobrý :-*:-p:-p Použila som karamelový puding,myslím že sa dá obmienať a vždy to bude iná chuť :-) Pridávam fotky a mooooc chválim,budem robievať :-K:yes:

Blanka Voldanová 28. 9. 2014 11:08
Dnes jsem dělala a prostě něco luxusního.:-p:-K

a proč se to jmenuje řezy Macecha?:-):-)

Hanka:cca 20-25 min.podle trouby

Určitě výborné, jak dlouho péct?

Já dávám puding teplej hezky se rozleje a je to super;-) Taky nemohu nikdy odolat:-p:yes:

Moc hezké!!!:-p

Bibinka:Děkuji!

Sonik: Soni, řezy vypadají hodně jedle a dávám 4.:yes:

Taky asi neodolám... :-) :yes::yes::yes:

Jak sladké nejím tak tomuto nikdy neodolám :-)

Další dobrota:-p:yes:

určitě velice chutné,uložila jsem a vyzkouším:yes::-K:-K:-K:-K

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, řezy macecha-recept, luxusní řezy macecha, macocha rezy, buchta macecha, rezy macocha, moučník macecha, macocha rezy recept, macecha buchta na plech, buchta macocha, macecha buchta, macechařezy, koláč macecha, mcecha rezy, macocha buchta, sladké řezy, macocha řez, maceha řezy, řezy recepty, macoch řezy

Suroviny:
pudink čokoládový, mléko, cukr, mouka hladká, cukr, voda, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr vanilkový, smetana zakysaná, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu