Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra jako minutka

Chutný víkendový oběd hotový za pár chvilek. Nebo dobrota, kterou si můžete připravit i při každodenním shonu uprostřed týdne. Obojí jsou vepřová játra v minutkové úpravě. Velmi rychlý a jednoduchý recept, který nikdy nezklame.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 819 kJ /
913 kcal
Bílkoviny111,50 g
Tuky43,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 1,35 g
Sůl3,50 g
Sacharidy19,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, které opepříme.
Uzený bok nakrájíme na plátky. Krok 2: Necháme si rozehřát pánev na které necháme vyškvařit plátky uzeného boku. Krok 3: Osmažený bok vyndáme, necháme okapat a udržujeme v teple. Krok 4: Na vyškvařeném tuku nejprve zprudka a dále zvolna opékáme plátky jater. Krok 5: Přidáme oloupanou a na čtvrtiny nakrájenou šalotku, necháme zvolna opékat s játry. Krok 6: Měkká játra vyndáme, osolíme, do výpeku dáme Mexickou zeleninu, necháme prohřát a můžeme podávat.

TIP: Jak uvařit skvěle z vnitřností

Zveřejněno 19. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra jako minutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wZV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra jako minutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wZV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ráda bych vyzkoušela tento recep,ale nemám zkušenosti s jatry. Jak dlouho se opékají ? :-?:-O

suslajda:Jak jsem psala,já je nemusím i když tady čtu,že většinou chlapi je nechtějí,tak u nás to je obráceně,ale dnes jsem koupila,překonám se a uvařím,chlap je ode mně ještě neviděl;-)a dost si stěžuje,výsledek písnu a i nafotím.Jako malá holka jsem musela jíst syrový játra,nemoc krve:-// a od té doby je nemůžu a že je to hodně roků:-D

:yes::yes: Dnes jsem měla k obědu podobně, bez zeleniny. Chlapi je moc nemusí, ale já jsem si pochutnala ;-)

Groha: Snad maria, ne? ;-)

Patricie: Zase 1000xnespokojená Patricie? :no:

:yes:

Haničko,minutková játra máme rádi,ale se zeleninou jsem je ještě nedělala:-8Máš je moc príma:-p:yes::-K

suslajda: Hani, taky je dělávám, i když taťulda je moc nemusí, ale sní je;-) Zaokrouhluji na 10.:yes:

Děkuji za komentíky i body:-K:-K

Hani, mě by chutnalo:-p:-p

Recept moc hezký,uložila jsem,jen jsem zvědavá jestli ho dokážu uvařit,chlap játra miluje a já je nemůžu:-//tak snad se překonám a udělám mu radost a uvařím....boha,to nezvládnu,nemůžu je ani cítit:-(

:-p:-p:-p:yes::yes:

Zase 1000 x jatra?????!!!! :no:

:-K:yes::yes:

Nádherně upravená játra ...mňam:yes:

Tématické fráze:
játra na minutku, vepřová játra, jatra minutka, minutka z jater, minutky z vepřových jater, minutka z vepřových jater, minutky z jater, veprova jatra recepty, veprova jatra recept, jak udělat vepřové játra, játra minutky, jatra recept, veprove jatra, minutková vepřová játra, recepty z vepřových jater, jak udělat vepřová játra, recept játra minutka, recepty jatra, játra recept minutka, vepřové jatra recepty

Suroviny:
játra vepřová, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, bok uzený, směs zeleninová mexico

Přidat fotografie receptu