Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 161 kJ / 2 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,95 g |
| Tuky | 163,13 g |
| Vláknina | 4,30 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 250,79 g |
Postup přípravy
Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku. Krok 3: Těsto vložíme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Krok 4: Pečeme při 180°C 30 – 35 minut. Krok 5: Po vyjmutí z formy vychladlý korpus nakrájíme na plátky asi 1cm tlusté.
Uvařit hustý pudink (intenzivně míchat!) a po vychladnutí (škraloup! : zakrýt fólií, nebo poprášit cukrem, nebo zakápnout mlékem), nechat vychladit v lednici a pak rozmíchat rumem a smíchat s asi polovinou do tuha vyšlehané šlehačky (nepřehnat! krém řídne) Krok 6: Adjustace :
Původní recept – sendviče (10 ks):
Na polovinu plátků nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 7: Inovace (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 8: Super (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku a poklademe ovocem. Před servírováním dáme chlebíček na dezertní tácek a prořezanou špičkou šodó chlebíčky kol dokola dozdobíme bílou šlehačkou.
Zveřejněno 20. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Moje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 30 sekundami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 55 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 55 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 57 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 57 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Tématické fráze:
šódó,
sodo chlebicky,
šodo chlebíček-recept,
piškotový chlebíček,
šodo zákusek,
šodo recept,
recept na šodó,
recept šodo,
zakusek šodo,
sodo chlebicky recept,
piškotové chlebíčky,
šodochlebiček,
šodo zákusky,
zakusek chlebicek se slehackou,
piškot na šodo chlebíčky,
chlebíček se šlehačkou,
recept na sodo chlebicky,
sodo chlebicky recepty,
piskotovy chlebicek recept,
chlebíček s pudinkem
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
voda,
sůl,
mléko,
cukr písek,
pudink vanilkový,
rum,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (23)
šodó - z francouzského chaudeau - význam: horká pěna ze šlehaných žloutků a vína.
Roláda?
No, vy jste vlastně vyvinula nový, sofistikovanější, rcp, že
Nyní už akorát vymyslet přiléhavý název a napsat recept
...a pozdravujte manžela! Nic nepotěší víc, než (podobné) neštěstí druhého!