Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené jehněčí plíčky a srdíčko s granátovým jablkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie226 kJ /
54 kcal
Bílkoviny1,89 g
Tuky0,22 g
Vláknina4,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pľúcka, srdiečko a slezinu narežeme na malé kúsky, pridáme na kolieska narezaný pór, na hranolčeky narezanú mrkvu, cesnak a všetky koreniny. Krok 2: Premiešame a zalejeme vývarom tak, aby mäso bolo tesne pod hladinou. Krok 3: Zakryjeme a v rúre pri 140°C dusíme 1 hodinu. Potom skontrolujeme množstvo šťavy, ak treba, podlejeme horúcim vývarom a zakryté dusíme ďalej 1 hod.
Podávame s ryžou, tarhoňou alebo nokami (ja som dala pohánku), posypané jadierkami granátového jablka.

Zveřejněno 23. 2. 2014

Poznámka autorky tejaja

Pravdaže možno použiť aj bravčové pľúcka a bez srdiečka, ale je potrebné dobre vyrezať priedušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené jehněčí plíčky a srdíčko s granátovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rMN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené jehněčí plíčky a srdíčko s granátovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rMN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dana: Danka, asi ťa sklamem, ale smaltovaný tlakáč mám od nás, kupovala som ho ešte v zásielkovom obchode Magnet. Z Maďarska mám ten hliníkový, a náhradné tesnenie som kupovala v Metre. Inak tesnenie vydrží podstatne dlhšie, ak sa po umytí dá dole. Netreba ho nechať na pokrievke. To jedno tesnenie mám na ňom už roky, len po umytí dávam dolu. A používam hrniec dennodenne.
Podľa toho ako píšeš, tak máš taký istý priemer tesnenia ako ja. Myslím, že najlepšie by si urobila, keby si zobrala sebou do obchodu pokrievku a priamo v obchode odskúšala tesnenie. Určite niektoré ti bude sedieť. A ak také nájdeš, kúp si 2-3 do zásoby. ;-)

Tak toto by som rada ochutnala,ale kde ?
Mimochodom,veľmi by som prosila,tejaja,čítala som tu starú diskusiu o maď. tlakovom hrnci a tam píšeš,že si si tesnenie kúpila v Maďarsku do zásoby (mám smaltovaný tlakáč) a potrebujem tesnenie cca 17,5cm priemer,lenže v Maďarsku som stratená.Napíšeš mi typ obchodu,kde sa to dá kúpiť?Aj maďarský názov by som uvítala.Ďakujem vopred za pomoc.;-(

zajimava kombinace

To je zajímavá kombinace :-p:yes:

Tématické fráze:
plíčky, jehněčí slezina, jehněčí plíčka, losos s granátovým, jehneci srdce recepty, jehněčí plíčky, plíčka jehněčí, jehněčí plička recept, pečené jehněčí.srdce, jak uvarit plicky, jehněčí po maďarsku, recept plička z danka, omacka s granatovym jablkem, jehneci srdce, srdicka z jablek, jehněčí recepty intext:srdíčko, recept pomalu pecene jehneci, tncz nova babicovy dobroty 17.5

Suroviny:
jehněčí plucky, jehněčí srdce, jehněčí slezina, mrkev, pórek, česnek, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, paprika sušená sladká, sůl, vývar drůbeží, jablko granátové

Přidat fotografie receptu