Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivové suflé

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 148 kJ /
991 kcal
Bílkoviny55,70 g
Tuky50,59 g
Vláknina49,87 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,41 g
Sacharidy56,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Krok 2: Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se nám vytvořily hrudky, můžeme propasírovat nebo rozmixovat. Krok 3: Pak přidáme nastrouhaný sýr a na mírném plameni mícháme, dokud se nerozpustí. Krok 4: Na kousku másla usmažíme drobně nakrájené cibule do žluta. Krok 5: Do mísy dáme žloutky, spařené posekané kopřivy, česnek utřený se solí, přidáme bešamel a dobře promícháme. Krok 6: Pak do hmoty lehce zabalíme tuhý sníh z bílků. Krok 7: Formičky na suflé vymažeme změklým máslem a vysypeme strouhankou. Krok 8: Rozdělíme do nich těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 35-40 minut. Ihned horké podáváme se salátem.

Zveřejněno 23. 2. 2014

Poznámka autorky zizala

http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/moucniky/slan...

Místo kopřiv můžete použít čerstvý špenát nebo mangold.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wOn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wOn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

spagetka: Souhlasím. Čím jsem starší, tak tím více vzpomínám, jak se vařilo, když jsme byli (s bráškou) malé děti. Babička byla přeborník v improvizaci:-8

rozmarynaH: já do nádivky (hlavičky u nás) taky dávám kopřivy, když teda počasí dovolí, což letos vypadá velmi dobře. Rozhodně si udělám pohotovostní zásobu mladých kopřivek do mrazáku, co kdyby se počasí zbláznilo ;-);-);-). jninak tenhle kopřivový koláč znám, ale je fakt, že jsem ho nedělala snad 30 let. My ho nedělali jako nějaké suflé, ale prostě pekli na plechu. Každopádně není nad návrat do dětství.;-).

Recept se mi moc líbí:-p:-p. Já do velikonoční nádivky dávám zásadně kopřivy, mají takovou zvláštní, pikantní chuť. Recept jsem si uložila a vyzkouším:yes::yes:

Veľmi vydarené :yes:...žihľava aj medveď sa už tlačia von...

:yes::-)

Tak to se ti moooc povedlo!

Mně se taky líbí. :-)Byli jsme dnes v přírodě a už jsme viděli i první lístky medvědího česneku. A kopřivy už taky začínají. A těch různých květů. Nádhera.:-))

pekný recept a za chvílu aj aktuálny:-p:-p:yes:

Tady už kopřivy raší;-). Tohle se mi moc líbí:yes:

Tématické fráze:
kopřivové recepty, kopřivový koláč, zeleninové suflé, kureci sufle, kopřivový kláč, recept na špenát z kopřiv do mrazáku, kopřivové recept, kopřivový koláč recept, recepty co z koprivy, kopřiva recepty, koprivove maslo, kopřivová recept, suflé recept, kopřivový, kopřivová buchta, sufle zeleninové, recept na kopřivovou buchtu, zelenove sufle, koprivove

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř, sýr nastrouhaný, kopřivy, cibule, máslo, bílek, česnek, sůl, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu