Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela na cibuli a bílém víně

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 834 kJ /
1 155 kcal
Bílkoviny30,46 g
Tuky2,96 g
Vláknina54,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 574 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy195,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Krok 2: Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer nakrájený na stejné kostky. Vaříme společně doměkka. Krok 3: Na másle osmažíme na proužky nakrájený pórek. Krok 4: Když jsou brambory i celer měkké, scedíme je a necháme chvilku odpařit. Krok 5: Pak k nim přidáme pórek i s máslem, na kterém se smažil a společně rozšťoucháme. Dosolíme podle chuti. Krok 6: Mražené makrely rozmrazíme ve studené vodě i s obalem, pak je omyjeme a očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas. Krok 7: Osolíme uvnitř i na povrchu, břicho jim vyložíme petrželovými natěmi. Krok 8: Do pekáčku kápneme olej, dno vyložíme oloupanými na půlkolečka nakrájenými cibulemi a listy petržele, položíme makrely, podlijeme vínem a pečeme v troubě na 250°C nebo pod grilem z obou stran dočervena. Krok 9: Z makrel vyjmeme petrželové natě a podáváme s výpekem a celerovými bramborami.

Zveřejněno 24. 2. 2014

Poznámka autorky zizala

Náš včerejší oběd.

Máme nejraději ryby v jednoduché úpravě. Tento recept pochází z Francie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela na cibuli a bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pK1N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela na cibuli a bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pK1N

Marie

Komentáře (9)

:yes:casino:

Makrela patří mezi mé oblíbené rybky:-K a se šťouchanými bramborami, tak to je úplný sen:yes::yes::yes: +10

Děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

magdalenka: také mám rád "...keď ryba chutí ako ryba..."
Dnes jsem z Makra dovezl platýzy. Koukl jsem, jak tyto rybky s nejjemnějším masem (je to prý první maso, které se dává miminům) dělají na TOP...
No, neměl jsem to dělat!

To vypadá dobře :-!:yes: +

Aj ja mám rada takéto veci - keď ryba chutí ako ryba. Veľmi pekný recept, Žižu.:yes:
Pripomenulo mi to, ako sme kedysi v kempe v Chorvátsku grilovali makrelu - tiež sme jej do brucha nacpali petržlenovú vňať...ale s cesnakom.;-)

V jednoduchosti je krása a mě by tato úprava ryby moc chutnala:-p:yes::-K

Bezvadně připravená ryba.:yes::yes:

:yes: další krásná ryba:-)

Tématické fráze:
makrela po chorvatsku, makrela na víně, kapr na bílém víně, nakládaná makrela, makrela na cibuli, recepty na upravu z makrely, uprava makrely, jak upravit mrazenou makrelu, mražená makrela recepty, makrela chorvatsko, pečená mražená makrela, mrazene makrely co mám ráda recepty, recept na upravu makrely, mražená makrela recept na úpravu, cibule na víně, grilovana makrela po chorvatsku, makrely na cibuli, jak se dělaji makrely v v troubě, makrela recepty, jak upravit mraženou na makrelu

Suroviny:
makrela, olej olivový, cibule, pepř, petrželka hladkolistá, víno bílé suché, sůl mořská, brambory, celer, máslo, pórek, sůl

Přidat fotografie receptu