Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ústřice sv. Mikuláše

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Velká prsa rozkrojíme naplacato na dva řízky (u malých to není nutné) a z těchto nakrájíme kousky velikosti sousta. Krok 2: V misce maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem, zasypeme nahrubo pokrájenou petrželovou natí, zalejeme vínem a necháme chvíli marinovat. Krok 3: Na lastury dáme po kousku masa, přidáme pláteček česneku a trošku marinády. Krok 4: Lastury poskládáme na plech a krátce (asi 3 minuty) grilujeme pod rozžhaveným tělesem (nebo pečeme v rozpálené troubě).

"Ústřice" jsou hotové, když maso žárem jen tak tak zbělá, ale uvnitř už není růžové (zkusit kousek).

Podáváme poteplu, případně s měsíčky citronu a bílým pečivem.

U nás je u tohoto předkrmu spotřeba pečiva minimální, na rozdíl od spotřeby suchého bílého...

Poznámka:
Pokud nejsou k dispozici vhodné lastury, lze použít mističky které se zdají být vhodné, nebo "ústřice" grilovat přímo na vhodném tácu a i na něm následně podávat...

Zveřejněno 25. 2. 2014

Poznámka autora casino

Zdroj (upraveno):

http://www.labuznik.cz/recept/ustrice-sv-mikulase/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ústřice sv. Mikuláše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w51M

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ústřice sv. Mikuláše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w51M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Po řadě marných pokusů jsem konečně tuná naďabil na hřebenatky :yes::-):-D
http://www.morskahouba.cz/cz/eshop/lastury/male/?i...

1974andrea:
Pomalu si začínám psát suroviny k menu na chystanou oslavu (toto bude teplý předkrm po kapřím ceviche) a koukám, že tu mám rok starý rest; omlouvám se:-8
"Netopýra" jsem anihiloval...
A název rcp?
No, milá zlatá, ctím zdroj, že :-D

Nedaří se mi sehnat větší množství přírodních lastur, ale v MAKRO jsem potkal:
https://sortiment.makro.cz/cs/hl-tapas-cascara-mis...

casino:Původně tento Váš poslední text byl směrován na mě, četla jsem ho ještě včera. Zřejmě Vám pak přišlo trapné, co jste napsal, tak jste zbytek odstranil. Ne na vedení si opravdu nesedím. Je zajímavé, že jinam k cizím receptům Vám vkládat fotky jdou a zrovna netopýr , chudák, nejde.
A co se týče tohoto receptu, ještě jste nikomu nevysvětlil, proč jste nazval pokrm tak, jak je v nadpisu. Mohl byste tak učinit? Díky.

Ano, ti netopýři tady jsou stupidní... Jednoho jsem tedy smázl, že abych uvolnil místo pro fotografii jídla, pro případ že by ho někdo uvařil.
Druhého netopýra tu zatím ponechám, že aby bylo vidět o čem se tu bavíme :-)

Může mi někdo vysvětlit, proč je tam ve fotkách pořád ten " netopýr" ? Nezdá se vám to stupidní? To ho Casino nemůže přidat k receptu , kam patří ? Nechápu:-S

Sylva01: sylvo, ale pokud pravdivě písne odkaz, odkud že to má, nikdo s tím nic neudělá ;-);-);-), pochop řada lidí vkládá reepty, které použijí z tištěných kuchařek, takže je to ten samý problém ;-);-)

spagetka: ano, stáhli si své recepty sem....když někdo uveřejní svůj recept na vícero webech.....- casino vkládá cizí recepty (byť u nich má své fotky) - tak jsem to myslela.
Myslím, že on ví, co jsem tím chtěla říct a už nebudu spamovat.

Sylva01: trošku tě poopravím, neb spousta totožných receptů koluje na "vařících" webech, chodí meily apod. Hodně zdejších autorů sem přešlo z receptů.cz a stáhli si své recepty sem, protože prostě s oním webem spokojeni nebyli, nebo z jiných důvodů. Ale nevidím nic špatného, když někdo uveřejní svůj recept na vícero webech, dá tam své foto, ne ukradené. Jde třeba o facebook, o pažitku.cz, varecha. sk. a další ;-);-)

casino: pokud tím "žraním se" myslíš mě, tak mě nežere nic (krom očasného okusování našeho psa). :-p
Jen si myslím, že pokud jsi přišel z jiného webu, měl bys sem dávat hlavně svoje recepty (aspoň nejdřív, jako tvoje první tady, do jejich vyčerpání) a nepřestěhovávat sem jiné stránky. (Asi by se zdejší uživatelé dost nakrkli, kdyby to bylo obráceně a někdo odsud kopčil nejlepší recepty jinam, byť s odkazy.....)

Sylva01:
na červená: (neregistrovaný/á) ani nereaguji, protože tak jako vám, tak ani mně nikdo neuvěří, že si to sem nepíšeme sami!

Tak se svěřte, co vás žere?
To že uvádím zdroj ze kterého čerpám, nebo to, že sem dávám rcp a uvádím zdroj, he?
Vkládám na TOP recepty které zde nejsou. Jedná se o rcp které mám ověřené a že čerpám z LABUŽNÍKA je celkem logické, protože tam je dobrých a i mnou prověřených receptů celá řada.

BTW, tento rcp je špica!
Rychlý, levný a ve výsledku násobně převyšuje očekávání. Pochutnají si na něm jak ti, kteří "smrkanec" :-( (jak ústřice nazvala jedna místní hvězda niže) ještě neochutnali, tak i ti, kteří si ho mohou občas dopřát.

červená:....s úkolem přepsat sem cizí recepty z Labu......

červená 26. 2. 2014 09:04
Pane Casino, Vy jste určitě placený provokatér (majitelem Topek), aby byl portál více navštěvovaný a tím pádem byla dražší reklama a všichni Vám to tady baští. Zkrátka, jste takový placený provokatér asi s velkými zkušenostmi z minulosti

Drobku, Drobku
patrně jste zase cosi oslavoval..., doufám že ne výročí Vítězného února :-)
Až se zmátoříte, tak si ujasněte pojmy "ulita" a "mušle"

cekrops:
Mrzí mě, že jste toho "hňupa" špatně pochopil, či spíše vůbec nepochopil. Pod vaším rcp na "netopýra" jsem s potěšením kvitoval váš nápad a nyní jsem ho aplikoval na cemr z hňupa, kterého mi daroval soused, protože se mu oběsil na ostnatém drátě (takže byl parádně vykrvený).
Měl jsem za to, že jsem na TOP a ne na MIMI a že tu bude jakés takés povědomí o názvosloví výchozích surovin.
Nikdo neví všechno, ale když už jste u PC, proč nezkusíte vygůůůglit "hňup"??? :-(
(doufám, že vám nevyběhne, že hňup=casino. No, ono se to vlastně nevylučuje...) :-)

On to Pupek, protože použil kuřecí prsa a z těch mušlí jen ulity pojmenoval mušlemi svatého Mikuláše. Ulity jsou mušle svatého Jakuba, teda česky, je to tady http://en.wikipedia.org/wiki/Scallop ;-)

Tématické fráze:
ustřice recept, ústřice recepty, recept na ustrice, kureci ústřice, ústřice, ústřice, recept ustřice, mušle svatého mikuláše, ústřice wikipedie, co jsou kureci ustrice, ústřice z kuřete, falešné ústřice recept, falešné ústřice, jidlo ustřice, nejlepší recept na ústřice, levné recepty ládi hrušky tištěné, recepty z ústřic, tncz nova levné recepty ládi hrušky, ústřice na kuřeti, recept ústřice velká

Suroviny:
prsa kuřecí, víno bílé, česnek, nať petrželová, sůl, pepř bílý mletý, olej olivový, citron

Přidat fotografie receptu