Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovoce v tempuře

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 414 kJ /
577 kcal
Bílkoviny8,01 g
Tuky22,06 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy80,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banány oloupejte, pokrájejte na cca 3 cm špalíky a potřete je citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je odležet i s plátky jablek do lednice a začněte připravovat jednoduché těstíčko, které ale není tekuté, jak by se z názvu dalo hádat. Jde o sypkou směs, v níž se banány obalí. Krok 2: V míse smíchejte mouku, cukr, kokos nebo semínka a kypřicí prášek a vše pořádně promíchejte. Krok 3: Potom dejte na sporák rozpálit tuk a mezitím obalte vychlazené banány v připravené směsi. Naskládejte do rozpáleného tuku – měly by být zcela ponořeny. Krok 4: Když začnou mít zlatou barvu, vyndejte je, dejte odsát tuk na papírovou utěrku a ihned podávejte. Na talíři je můžete pokropit karamelem nebo medem a posypat sezamovými semínky nebo čokoládou

Zveřejněno 25. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovoce v tempuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y53P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovoce v tempuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y53P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
banan v tempura, jablka v tempuře, tempura s banánem, banany v tempure, banán v tempuře, tempura banan, tempuře banan, tempur těstíčko, co je smazeny banan v tempure, jablko v tempuře, tempur fraze, recepty ladi hrušky,jablka v těstíčku

Suroviny:
banán, jablko, šťáva citronová, mouka hladká, kypřící prášek, cukr hnědý, kokos strouhaný, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu