Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaná treska s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danka a Jirka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 118 kJ /
3 135 kcal
Bílkoviny130,33 g
Tuky233,95 g
Vláknina15,46 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 2,76 g
Sůl6,77 g
Sacharidy119,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresku osušíme, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a řádně obalíme v trojobalu a poté osmažíme. Krok 2: Osmažené filety přeložíme na pekáček vymazaný máslem a na filety střídavě pokládáme plátky mozzarelly, rajčat a listy bazalky. Krok 3: Vložíme do vyhřáte trouby na 220°C a gratinujeme 10 minut. Krok 4: Mezitím hrubě nastrouhané brambory smícháme s nasekaným prosciuttem a smažíme placičky na pánvi s trochou oleje dozlatova. Krok 5: Jakmile jsou filety a placičky na talíři, jemně přelijeme holandskou omáčkou a zdobíme talíř ledovým salátem.

Zveřejněno 28. 2. 2014

Poznámka autora Danka a Jirka

holandská omáčka-viz Top recepty

PS: při smažení placiček je lehce přimáčkněte obracečkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaná treska s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAm2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaná treska s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAm2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Diskuze mimo hodnocení receptu zkopírována a přeložena sem, tu se prosím vyjadřujte a nezatěžujte recept komentáři, které pod něj nepatří. Děkuji za všechny kuchařinky a kuchaře. Přečtěte si i níže psaný příspěvek xjurného, kde jasně formuluje, co PATŘÍ A CO NEPATŘÍ POD RECEPT. Od toho máme diskuzní fórum.
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2415

vybusna: aj ja mám rada, ak ryba chutí ako ryba - imponuje mi prirodzená chuť východiskových surovín.;-)

Ked mam kvalitnu rybu, tak hlavne necham vyniknut chut kvalitneho masa a nie ju znicit vyprazanim, zapekanim a zalievanim omackou. K prilohe, ktoru udavate pri recepte nema ani cenu sa vyjadrovat, ak na nu pozeram ako prilohu k rybe....skor by som ju povazala so zeleninovym salatom za hlavne jedlo.
Samozrejme nevylucujem, ze aj takto pripravena kvalitna ryba s tazkou prilohou najde svojich fanusikov.
Pokial by niekto chcel namietat, ze som neuvarila a posudzujem...Varim 40 rokov a s dovolenim, viem uz co to posudit aj bez toho, zeby som to vlozila do ust.
Poznamka pre majitelov stranok.....je toto adekvatne vyjadrenie k samotnemu receptu, alebo bude posudene ako zavadne a bude vymazane ako *neziaduce*???!!

No, když si odmyslím to zbytečné smažení, nahradím přílohu bramborem a použiji opravdu holandskou omáčku místo toho, co je na těch nepříliš kvalitních fotkách, tak by to možná šlo:-)) Ale to už je asi jiný recept

barinek:Je to velká dobrota,ale jak říkám,vše se odvíjí od kvality ryby. Nemá cenu kupovat Pangase a ryby tomu podobné...:-)

Dajda:Je to velká dobrota a holandskou omáčku nemusíte a placičky jdou smažit na teflonové pánvi "nasucho".Řízek s bramborovým salátem je asi daleko větší bomba...:-)

Vypadá to moc hezky, ale já bych se dost bála přemíry tuku a úpravy náročné na žlučník: smažená ryba v trojobalu se znovu zapeče se sýrem, a to v máslem vymazaném pekáčku, pak se ještě přelije holandskou omáčkou, která se valnou většinou skládá ze žloutků a másla (cholesterolová bomba) a k tomu ještě smažená příloha se šunkou. Páni, to asi přežije málokdo bez úhony.:-O

tak to je hodně zajímavý recept:-p,určitě dobrota!

Tématické fráze:
gratinovaná ryba, treska s mozzarelou, treska s rajčaty a mozzarelou, ryba s mozzarelou a rajčaty, recept ryba pro žlučník, ryba s rajcaty a mozzarelou, gratinované brambory s mozarelou, treska d rsjcsty s mozarelou, treska cena, treska s mozarelou, ryba s mozarelou a rajčetem, gratinovaná na rajčata, gratinované brambory mozarellou, gratinované brambory s mozzarelou, treska s mozarelou recept, treska recepty pro žlučník, treska doba smazeni, treska s ledovym salát recept, ryba s bazalkou a rajcaty, treska s mozarellou

Suroviny:
treska, sýr mozzarella, rajče, bazalka čerstvá, salát ledový, máslo, vejce, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, pepř, citron, brambory, prosciutto, olej olivový

Přidat fotografie receptu