Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na smetaně a červeném víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 176 kJ /
1 476 kcal
Bílkoviny156,80 g
Tuky77,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 625 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy20,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, opepříme, osolíme, a pokapeme trochou citronové šťávy. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Mírně osmahneme. Krok 2: Do tohoto základu vložíme candáta, podlijeme vínem, přelijeme smetanou, posypeme špetkou tymiánu a pečeme v troubě. Podáváme s opečeným bramborem.

Zveřejněno 1. 3. 2014

Poznámka autora evosheek

Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let.

Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Cand%C3%A1t_obecn%C3%...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na smetaně a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q8R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na smetaně a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q8R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

My na ryby moc nejsme, ale na té tvojí bych si jistě pochutnala:yes:

Tématické fráze:
candat na vine se smetanou, candát se smetanou, candat na vine s pórkem, pečení candát na smetaně, candat na červené, candát recepty se smetanou, candát wikipedie, candát recept, candát nasmetane, candát recepty, candát se smetanou recept, recept candát s porkem, ryba na červenem víně, candát na smetaně s pórkem, candát se smetanou na víně, candat s opecenym bramborem, candat pečeny labužník, candáta wikipedie, candát na pórku, recepty candát se smetanou

Suroviny:
candát, máslo, cibule, víno červené, smetana, tymián, sůl, šťáva citronová, pórek

Přidat fotografie receptu