Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový cizrnový dort s pařížskou šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zauberin

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 302 kJ /
1 506 kcal
Bílkoviny70,48 g
Tuky70,96 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 619 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy129,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (chvíli to trvá), Pak přidáme 6 lžic mouky z cizrny a 3 lžíce škrobu. Pořádně ušleháme. 1 lžičku amonia rozmícháme s 2 lžičkami studené vody a vlijeme do těsta a promícháme. Krok 2: Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme cca 30 minut. Těsto hodně vyběhne, zkusíme špejlí jestli nelepí. Vyndáme a necháme vychladnout. Krok 3: Do kastrůlku nalijeme šlehačku a rozlámeme čokoládu. Necháme přejít varem, mícháme , aby se čokoláda dobře rozpustila. Necháme vychladnout a dáme do chladu. Studenou hmotu vyšleháme do krému. Krok 4: Korpus rozřízneme a namažeme pařížskou šlehačkou. Zdobíme podle chuti.

Zveřejněno 2. 3. 2014

Poznámka autorky Zauberin

Normálně bych dala na kypření jedlouu sodu, ale došla a tak jsem vyzkoušela amonium. Piškot byl jak z cukrárny krásně nadýchaný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový cizrnový dort s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dr4x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový cizrnový dort s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dr4x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Párkrát jsem použila cizrnovou mouku do pečení a pokaždé jsem byla zklamána. Mouku je v koláči hodně cítit, ani cukr a žádné jiné přísady její chuť nepřebilo. Asi je fakt dobrá jenom na zahušťování a pod. ;-)

Dcera je celiak, dělala jsem jí v pátek mrkvové šátečky a jen část Jizerky jsem nahradila cizrnovou moukou a byla bohužel cítit:-S.
Myslím, že ji budu používat jen naslano (na zahuštění). Pokud v dortíku navadila, tím lépe:-)):-))

Já fakt neznám cizrnovou mouku, ale ten recept mne fakt zaujal :yes:

Tématické fráze:
cizrnový koláč, bezlepkový dort brno, čokoládový dort z cizrny, bezlepkové dorty brno, dort s pařížskou šlehačkou, mrkvový dort s pařížskou šlehačkou, je cítit amonium z pečiva, cizrnovy koláč s ovocem, cizrnovy koláč z ovocem, cizrnový dortík, bezlepkový dort v v brne, dietní pařížskou šlehačkou, zauberin bezlepkové recepty, piškot z cizrny, čokoládovo cizrnový dort, pařížská šlehačka recept, nahatý dort brno, cizrnové mufinky, vyšleháme cizrnovou vodu, čokoládový cizrnový dort

Suroviny:
vejce, mouka cizrnová, cukr krystal, škrob, droždí cukrářské, šlehačka 33%, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu