Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš na černém pivu

Tento výborný guláš připravíme z cibulového základu a vepřového masa doměkka podušeného v rajčatovém protlaku a černém pivu. Dochutíme ho česnekem a chilli, které dodá trochu pikantnosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 137 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny133,35 g
Tuky28,32 g
Vláknina28,30 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy90,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpálený tuk hodíme malou hrst kmínu a vzápětí oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme rajský protlak a sladkou papriku. Krok 3: Do takto připraveného základu vložíme maso pokrájené na kostky, orestujeme, přidáme sůl, koření, česnek, podlijeme pivem a dusíme do změknutí. Krok 4: Pak podle potřeby dolijeme vodou a zahustíme chlebem nebo moukou.

TIP: Jak snadno rozmíchat záklechtku

Zveřejněno 23. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5ED

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5ED

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Wilibald: Ale to je přece velmi individuální podle toho, jaké maso koupíte, jak bude odleželé apod. Někdy se dokonce stane, že máte část kostek měkčích a část tužších, a přitom jste je nakrájel z jednoho kusu masa! Vařit guláš podle hodinek moc nejde, zkoušení se rozhodně nevyhnete. Ale proč hned vyndavat kousky masa z hrnce? Pořiďte si dvouzubou vidličku a naučte se zjišťovat měkkost masa vpichem! ;-)

Půjdu na to.Jak dlouho je čas dušení do změknutí:-? Nechce se mi každou chvíli vytahovat kousky masa a zkoušet tuhost.

Frantisek 18. 5. 2015 16:38
:-)):-)):-)):-p

SKLAR: Tak snad bude chutnat :-)

Teď sem ho začal vařit.Zatím krásně voní a má krásnou barvu,tak uvidíme.:-p

Tereza Blazkova: Díky za foto :-)

Jani, gulášek byl moc dobrý, takový zvláštní, ale chutnal nám :yes::-). Posílám Ti 32. bodíka a fotečku ;-).

sedlakantonin: Děkuji :-D

cibule jsem dal jako masa,ne na váhu,ale na množství.jaká hromada
masa,taková hromada cibule.jinak recept od tebe je vynikající.
dávám za něj :yes::yes::-p:-p;-)

Katastrophe: děkuji:-)

Jsem zvyklá dělat guláš jen z hovězího, ale tentokrát jsem potřebovala udělat "kotel" jídla, které vydrží a měla jsem jen vepřové a musím říct, že podle tohoto receptu nám chutnalo velmi :-K
Určitě dávám do oblíbených :yes:

Damian: Určitě si nějak poradíš. Ještě ti snad pomůže..z plece se dělává i ražničí-špízy, taky segedinský guláš třeba, je to kvalitní maso, někdo z něj dělá i řízky, ale ty jsou myslím malinko tuhší.;-)

Jana Remkova: Děkuji moc, vypadá to chutné, proto musím to zkusit :yes:

Damian: Vepřové ramínko. ;-) Je to na přední noze na rameni;-). Vepřová plec.

Ahoj, můžete mi říct, co je "plece"? Jsem cizinec, a slovník neumí přeložit to. Díky ;-)

lindihop: děkuji za vyzkoušení i za parádní fotku!:-):yes:

Díky za recept! Cibule jsem přidala trochu více a celý guláš jsem po přípravě masa na pánvi hodila do tzv. pomalého hrnce. Výborně jsme si na něm pochutnali!!!

Díky za recept! Cibule jsem přidala trochu více a celý guláš jsem po přípravě masa na pánvi hodila do tzv. pomalého hrnce. Výborně jsme si na něm pochutnali!!!

Opravdu výborný gulášek - :yes::yes::yes:

Nadja díky, přesně tak;-)

peta (neregistrovaný/á)- nastrouhaný chleba jen vsypeš do guláše a necháš rozvařit. Nezapomeň častěji zamíchat.
Já dávám kousky chleba, třeba i čerstvého, hned na počátku vaření (po podlití masa). Během přípravy se rozvaří.

jak zahustit chlebem:-/

Adisek, díky!!:-8

Vyborný recept.Guláš je opravdu chutný:yes:Dávám bodík:-)

moc chutný..supr;-)

Madison, ještě větší radost mám z té fotky z takové dálky! Děkuji!!:-)

Madison, moc děkuji, to mám opravdu radost:-)

dobry den,chtela bych Vam timto podekovat za Vas recept a zaroven udelit plus,varila jsem podle Vaseho receptu a opravdu poprve se mi gulas povedl ,vypadal a chutnal
tak jak ma byt a to podotykam ze mam dospele deti.:-)),:yes:

Jani, znám tě, vím, že dobře vaříš,ale tolik nápadů..klobouk dolů! :yes:

Vypadá dobře :yes:

Tématické fráze:
hovězí guláš na pivě, hovězí guláš na pivu, veprovy gulas na pivu, vepřový pivní guláš, vepřový pivní guláš- --, guláš s černým pivem, gulas s pivem, pivni gulas, vepřový guláš na pivě, kančí na pivě, hovězí guláš na pivu recept, jak udelat tmavy gulas, na černém pivu, guláš recept, guláš napivu, vepřové maso na černém pivu, cerne pivo, vepřové na pivu, guláš na pivu-recept, pivní guláš vepřový

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sádlo, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, pivo černé, sůl, česnek, pepř mletý, koření chilli, kmín celý, chléb, mouka hladká

Přidat fotografie receptu