Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářská kávová zrna

Jistě si pamatujete nejen z dětství výborné kávové nepečené cukroví v podobě kávových zrn. Teď si je můžete připravit snadno i doma. Káva, marcipán a čokoláda, skvěle ladí k sobě a navíc z tohoto množství jich je opravdu dost.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min + den odležení těsta + tuhnutí

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, + den odležení těsta + tuhnutí)

Suroviny pro 75 kusů

75-120 kusů (dle velikosti zrn)

75kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 430 kJ /
7 751 kcal
Bílkoviny50,20 g
Tuky420,12 g
Vláknina69,80 g
Cholesterol 214 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy907,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si uvaříme základní krém. Mletou ​​zrnkovou kávu zalijeme trochou horké vody tak, aby vznikla hustá kašička.
Tuk necháme roztát a necháme ho vychladnout. Krok 2: Smetanu necháme převařit s cukrem a odložíme ji ze zdroje tepla. Zamícháme do ní kakao a kávovou kašičku. Krok 3: Rozpustíme a přidáme všechnu nalámanou čokoládu. Promícháme a přilijeme vychladlý ztužený tuk. Utřeme do úplného hladka a odložíme do druhého dne. Nemusíme dávat do chladničky, stačí jen v komoře, nebo i v kuchyni. Krok 4: Na druhý den zjistíme, že hmota úplně ztuhla. Pokrájíme ji v hrnci nožem a lžící nabíráme kusy, které dáme do velké mísy na šlehání. Ze dvou lžiček zrnkové mleté ​​kávy si uvaříme do šálku kávu a horkou ji vylijeme ke ztuhlému krému i s logrem a promícháme. Lžící pořádně zapracujeme a začneme šlehat. Vyšleháme hladký krém. Krok 5: Krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou, nebo igelitový sáček s ustřiženou špičkou. Krok 6: Na plech s papírem na pečení stříkáme válečky. Plechy dáme do chladu, aby krém ​​ztuhl.(Pokud mate prostor, tak klidně je strčte i do mrazničky.) Krok 7: Marcipánovou směs koupíme. Na 0,5 kg této hmoty, ještě přidáme 2 lžíce sušeného mléka a 2 lžíce moučkového cukru a vymícháme na desce. Krok 8: Marcipán rozválíme a nakrájíme na čtverce tak, aby se dal do něj zatočit krémový váleček.
Až nyní vyjmeme z chladu připravené válečky a poklademe je na čtverce. Každý zabalíme a položíme na plech. Do středu uděláme tužkou prohlubeň jako kávové zrno (nebo vařečkou). Krok 9: Poléváme čokoládovou polevou.

TIP: Druhy nepečeného cukroví

Zveřejněno 4. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrářská kávová zrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrářská kávová zrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zkoušela jsem (jen jsem neměla ztužený tuk, do náplně jsem místo něj dala máslo) a jsou opravdu vynikající, přesně takové, jaké si pamatuju z dětství. Díky moc za skvělý recept :-)

Jsou nádherné, mňam:-O:-p

Tématické fráze:
kávové zrno zákusek, kávová zrna recept, kávové zrno recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky, zákusek kávové zrno, recepty na kavove zrno, kávová zrna pecene, recept na zákusek kávové zrno, recept na kávové zrna, náplň do kávových zrn, zrno zákusek, kávová zrna originální recept, kávové zrno, recept na kávová zrna, vyroba kavoveho zrna, kávová zrna, bb puding, zákusek kávové zrno recept, kávové zrna recept, zkratky při pečeni

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krystal, kakao, čokoláda na vaření, káva mletá, káva mletá, tuk ztužený, marcipánová falešná hmota, mléko sušené, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Přidat fotografie receptu