Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Českošpanělský ptáček

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AndelaC AndelaC

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 584 kJ /
3 247 kcal
Bílkoviny159,73 g
Tuky283,57 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 3,92 g
Sůl9,38 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbanátky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka. Krok 2: Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které namažu hořčici a nakladu připravené ingredience. Krok 3: Zabalím, umačkám, vložím do pekáčku, podliji a dám péci na cca 35 minut při teplotě 170°C. Krok 4: Na tuku osmažím cibuli dorůžova, když zbude špíček, klidně jej přidám, přiliji výpek z pečeného masa, přidám záklechtku a provařím. Dle chuti zjemním smetanou. Podávám obvykle s rýží.

Zveřejněno 4. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Českošpanělský ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yZn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Českošpanělský ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yZn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Co je to záklechtka?

Zdeněk: Záklechtka je rozpuštěná mouka s vodou na zahuštění omáčky. :-p

:-p:yes:

To je vlastně jako sekaná, že?

Tématické fráze:
ptacky na divoko, rozpustene ptáčky, záklechtka, ptacci na divoko, plneni ptáček, plnění ptáčci, domácí ptáčky, ptáček na divoko, španělský ptáček na divoko, rozpuštěný ptáček, rozpuštěné ptáci, rozbalené ptáčky, spanelsky ptacek lada hruska, španělské ptáčky z mletého masa, jak plnit ptáčky, rozpušteny ptáček recept, záklechtka recepty, španělský ptáček z mletého masa, čím plnit ptáčky, rozpuštěný ptáčci

Suroviny:
maso mleté, strouhanka, koření staročeské, vejce, salám gothaj, špek, okurka čerstvá, cibule, mouka, voda, smetana na vaření, sůl, pepř, hořčice, tuk

Přidat fotografie receptu