Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorované čokoládové kostky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 338 kJ /
3 905 kcal
Bílkoviny65,74 g
Tuky182,68 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 442 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy488,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přidejte máslo a na mírném ohni čokoládu s tukem rozehřejte. Směs odstavte z plotny a nechte dobře vychladnout. Krok 2: Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukry, mouku v které je zamíchaný prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Po té nalijte do formy (rozměr cca 20x30 cm) a dejte péci asi na 20 minut. Krok 3: Mezitím si připravte polevu. Hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a moučník hned po vyndání z trouby posypejte. Nakonec polevu rozetřete, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Po vychladnutí nakrájejte na kousky.

Zveřejněno 23. 2. 2009

Poznámka autorky Semy.cz

Moučník vydrží krásně vláčný a ta čokoláda na něm je úžasná :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorované čokoládové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYJr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorované čokoládové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Jak docílíte toho, že čokoláda nevsákne do moučníku, ale zůstane pěkně na povrchu i bez potírání marmeládou ?

Ó to vypadá krásně hned zítra se na to připravím +1:-K

Jiřko to jsem moc ráda že vám chutnali :-)..s těma oříškama to může být taky zajímavé :yes:

Jiřko, máš je hodně podobné, jako já, jen se ti malinko rozmázla fotka. Nám to taky moc chutnalo, ta čokoláda tak krásně křupala;-)

Semy,výborný moučník,pekla jsem včera večer a zjistila jsem že nemám bílou čokoládu,tak jsem dala s oříškama a taky to nevypadá špatně,ale moc jsme si pochutnali:-p:-p:-p,fotka se mi moc nevyvedla:-(:-))

To máš pravdu Jani, taky jsme si na něm pěkně pošmákli a olizovali jsme se až za ušima :-D

Mi ano, měla jsem čokoládu na vaření (tmavou) a jednu bílou, ale ten druh na vaření nebyl, ale i tak, musím říct, že je to luxusní moučník.;-)

Mě nepraskala....:-)..byla ztuhlá..ale měkká..tak akorát...asi záleží co to je za čokoládu...:yes:

Drobenka, ano, praskala,je třeba použít horký nůž, ale ta čokoláda na tom nemá chybu po vychlazení v ledničce.:-*

Čokoláda při krájení nepraská? Musí se krájet horkým nožem? Děkuji.

Jiřko, to je období. Je to na malý plech a většinu rozdám, ale musím aspoň ochutnat, abych mohla kritizovat:-D:-))

Janko pečeš jak divá,nakazíš mě:-D:-D:yes:Semy dávám bodík:yes::-*

Přidávám foto, ikdyž ne tak hezké, jako Martina, ale je to úžasný moučník!:yes::-p

Merylas, máš pravdu, že jsem to tady otevřela ......:-p:-p:yes::yes:

Že jsem tu vůbec lezla :-D Taky :-p

Díky holky, něco z toho vyzkouším, asi tu paličku od žížaly!:-)):-D:yes:

Já tu čokoládu normálně hodila do robota a nasekalo se to tak akorát.On jak je ten moučník horký, tak se krásně rozpustí. A ještě se dá tomu pomoct, když tu čokoládu nasypeš tak to dát ještě an minutku do trouby (je ještě horká od pečení)...:-)
Nám teda moooc chutnala a litovali jsme že jí není více :-D

Jani, já celou zabelenou tabulku poklepávám paličkou na maso, ale musíš tou hladkou částí, jednou jsem klepala zubatou a dolovala jsem kousíčky staniolu z čokolády:-8:-D. Pak ji rozbalíš a máš nasekanou čokoládu bez bince a bez ušpiněného nádobí;-)

To je krááása! Já jen- rozsekat čokoládu.. čím a jak?:-O Nebude lepší ji nastrouhat, aby se fakt roztekla na tom piškotě? Já mám jen mixér a nevím, jak by se to rozsekalo a v ruce nalámat na menší kousky by to asi nešlo. Já si to ukládám a dost možná to ještě dneska vyzkouším, uvidím, jak na tom budu s časem. Jsem nadšená z toho moučníčku!:-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
čokoládové kostky, mramorovaná poleva, čokoládové kostky bez pečení, čokoládová kostka, aby čokolada nepraskala, čokoládová kostka recept, mramorované cheesecake brownies, mramorovaný moučník, poleva mramorovaná, mramorovaná buchta, dort čokoládová kostka, čokoládové kostky s tvarohem, mramorování čokoládové polevy, čokoládová poleva mramorovaná, recept na čokoládové kostky, mramorovaný dort, cukroví-čokoládové kostky, luxusní moučník, uzasny moucnik, co pridat do cokolady aby se dala dobre krajet

Suroviny:
čokoláda hořká, máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, čokoláda hořká, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu