Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová remuláda

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 361 kJ /
564 kcal
Bílkoviny11,10 g
Tuky43,62 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,78 g
Sacharidy19,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby celer zůstal krásně bílý. Krok 2: Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme. Krok 3: Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 8. 3. 2014

Poznámka autora Colombo65

Nikdy bych nevěřil, že mě něco takového tak moc zachutná, asi opravdu platí, že v jednoduchosti je krása a i chuť. Tato dobrota má původ ve Francii - tak tedy děkujeme Francie :)))

Inspirace www.ireceptar.cz a mírně upraveno dle vlastních chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová remuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JA3o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová remuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JA3o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

dneska jsem připravila a opravdu chutnal,fakt jo:-!:-!:-!

Tuto remuládu máme rádi i u nás doma,je velice dobrá:-p:yes::-K
Jen nemohu sehnat struhadlo,co je na fotce;-(Tak pokaždé máme celer nastrouhaný na hrubém slzičkovém struhadle.Chuti to sice neubírá,ale vzhledově...no,nic moc:-8:-D

Taky bych nevěřila. Tento recept mám od kolegině z práce a opravdu je to dobré a hlavně zdravé. Když nedáte Majolku®, ale nahradíte bílým jogurtem, tak i dietní.(ale mezi námi, není to ono):-) Kombinuji i s nakrájenou mrkví. Doporučuji!:yes:

zkusím. před lety jsem byla na dovolené ve Španělsku, tam nám dávaly marinovaný celer..... výborný, do dneška se mi však nepodařilo sehnat recet, popř. vyrobit něco podobného.www.toprecepty.cz

určitě udělám :yes:

Nádhera! Rád ochutnám.:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
celerova remulada, remulada, co je remuláda, celer v remuládě, remuláda recept, recept na remuládu, celerová remuláda recept, cerelová remuláda, jak vyrobit celerovou stavu, jak se dělá remuláda, jak vyrobit remuládu, celerová remuláda, remulada celerova, recept remunada k masu, cerelova pomazanka, remuláda recept.cz, celerova remulada recepty, remuláda k masu, recept remuláda, celerova remunada

Suroviny:
celer, šťáva citronová, majonéza, hořčice dijonská, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu