Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza těsto z pizzerie

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gedzitka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 144 kJ /
1 947 kcal
Bílkoviny63,80 g
Tuky20,87 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy366,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Krok 3: Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 minut. V horkovzdušné asi 5-8 minut.

Zveřejněno 8. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza těsto z pizzerie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qKj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza těsto z pizzerie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qKj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Těsto dobré, místo kečupu jsem si udělala rozvařená rajčata s bazalkou, chutnalo, dík

Zelva771: Děkuji a jsem ráda, že chutná :-8

Když dělám pizzu, používám tento recept a jsem spokojená. Děkuji za něj. Nejoblíbenější je se 4 druhy sýra a klasická pomodoro a salám:-)...Chválila i širší rodina, která si pochutnala na domácí pizze na rodinné oslavě:-)

Viler: Tohle těsto dělám na pizzu 3-4 x ročně. Tolik droždí nedávám, stejně hezky nakyne. Potřebuji hrubší těsto , protože do něj vždycky zaválím, na drobno nakrájené voňavé škvarky a natřu a obložím. Jinak by pizza zůstala celá a manžel hladový, jinou pizzu nesní. :-//

jaaaarmila: proč fuj? neznáte americkou pizzu ?

Tomas Rejzek Tomas Rejzek 16. 2. 2021 15:02
Dal bych méně soli jinak výborné.

Máte tu pizzu strašně tlustou fuj. Z 0,5 kg mouky já vyválím 4 pizzy a vy jen 2? Proto jsou tak tlusté. Pizza musí být tenká a křupavá. Válejte těsto na pečícím papíře, pak jde i tenká pizza krásně přendat na plech a netrhá se. A fakt stačí polovina droždí ;-)

Cesto nebolo zlé. Robila som z polovičnej dávky, pretože pre porovnanie som robila aj inú pizzu http://www.toprecepty.cz/recept/42426-pizza-s-balk... . Oproti tej druhej bolo cesto akoby koláčovitejšie. :-):-) Ale droždie v ňom cítiť nebolo.;-)

je fakt, že jsem už kdysi viděla recept od italského pizzaře, kde bylo toto množství droždí na stejné množství mouky a taky se mi zdálo moc. Dávám normálně jen 1/2 kostky na 500g mouky a peču v troubě na program "pizza". Syn říká, že je jedna z nejlepších, co jedl :-8 Jak říká Dajda - tenké a křupavé těsto.
Do kaiserek dávám dokonce jen 10g droždí na 500g mouky a jsou výborné.

Souhlasím s Dajdou. Kostka droždí je strašně moc. Musí to být pak i cítit na chuť

Podle mých zkušeností stačí mnohem méně kvasnic (10-20 g), tedy pokud chcete mít tenké a křupavé těsto.;-)

Tématické fráze:
těsto na pizzu jako z pizzerie, pizza těsto jako z pizzerie, krupave testo na pizzu, těsto na pizzu jako z pizzerie recept, nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie, tenké testo na pizzu, pizza těsto, těsto na křupavou pizzu, tncz nova, pizza testo od pizzare, krupave testo na pizzu recept, pizza jako z pizzerie, pizza těsto recept, těsto na pizzu, těsto jako z pizzerie, pizza recept jako z pizzerie, krupave pizza testo, testo na tlustou pizzu, pizza na 500g mouky, pizza z pizzerie studena voda

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový, sůl, droždí, voda

Přidat fotografie receptu