Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já

Jednoduchý a podrobný návod jak si poradit s náplní a balením rýžových závitků. Podle těchto pokynů zvládne připravit oblíbené závitky i naprostý začátečník. Jen je nutné dávat pozor, aby se rýžový papír neprotrhl.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 386 kJ /
331 kcal
Bílkoviny50,68 g
Tuky13,96 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso promícháme s ostatními ingrediencemi a tepelně upravíme na pánvi. Krok 2: Zbylou polovinu pórku nakrájíme na špalíčky. Krok 3: Namočíme prkénko, položíme na něj rýžovou placičku a lehce potřeme vodou. Krok 4: Položíme lžičku náplně a špalíček pórku, zahneme strany ke středu, aby náplň nevypadla a zatočíme do závitku. Hotové závitky prudce osmažíme ze všech stran na oleji. Krok 5: Můžeme podávat s nějakou pikantní omáčkou.

TIP: Jak správně smažit

Zveřejněno 24. 2. 2009

Poznámka autorky zizala

Pro začátečníky doporučuju dávat rýžový papír ve dvou vrstvách.

Náplň použijeme 1. nebo 2. dle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8kB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8kB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:-8 Ahojky! jak dlouho to maso posmažit na pánvi? Není to pak moc suchý? děkuji.

Vita: prosím rozve´d , jak dlouho pečeš v troubě, jestli to pomažeš olejem atd. díky Chuchu:-K

Lidičky já je peču v troubě na papíře aby nebyli mastné a je to mňamka:-p:-p

iva: Tak to nevím, mně to vychází na množství masa akorát na to 1 balení papíru.
Pokud se papír trhá, byl asi moc namočený, úplně stačí jen lehce navlhčit. A po navlhčení se s ním musí pracovat rychle - hned zabalit a smažit.
Příště se to určitě povede ;-):-K

Tak mi zůstala na pánvi hromada kaše. Asi moc náplně jsem dala. Moc peněz stály ingredience a nepovedlo se. Každý závitek, když jsem chtěla obrátit, nalepil se na kleště, díra a konec:-) Dlouho jsem nic nezkazila, ale tohle stálo za to.:no:

rýžový papír se dá vyrobit z rýžové mouky a vody...je to ale velice pracné a chce to dlouholetou zkušenost...několikrát jsme je doma dělali, ale vždy se potrhaly...originální rýžový papír se rozprostírá na jemné bambusové síto, které je upevněno nad hrncem s velkým množstvím páry....hotové rýž. papíry se musí nechat sušit na slunci..:-8

Závitky dělám podobně ,jen je máčím do piva.:yes:

Ahoj kucharky! Zajimalo by me, jestli si ten ryzovy papir muzu vyrobit i sama doma...... a jak.... dekuji

....návod su nijak neřešila,jen je namočila do vody,aby změkly a potom se mi na pánvi prvé dva závitky rozpatlaly apod.,tak su šla hledat na net,co su udělala špatného a doporučení,že to mám zkusit ve 2 vrstvách mi pomohlo ke štěstí... :) ale jelikož já upřednostňuju zdravá jídla,tak s týmto jsem si moc nepochutnala,bylo to na mě moc mastné....

Zdeni, drží, když je jen navlhčíš. Dej je spojem do rozpáleného tuku, zapečou se a už se nerozvinou. Taky zdravím:-))

Jaruško,ty závitky drží jenom tak,nemusí se ničím převázat?Ještě jsem nikdy s rýžovým papírem nic nedělala a toto vypadá lákavě.Zdraví Zdeňka:-))

vypadá to zajímavě,příští týden mámna ně už chut

Zrada by být neměla, snad jsem to napsala správně. Mám tady zbytek placiček a nedávno jsem uvažovala, že bych ho měla zpracovat...tak pak nafotím i postup. My ale máme raději ty zeleninové s krabí tyčinkou:-8

O rýžovém papíru jsem slyšela, ještě jsem neměla odvahu ho vyzkoušet - myslím, že jsem ho viděla v Kauflandu? Žížalko, vyzkouším, dám na tvoji radu pro začátečníky, což jsem - je tam ještě nějaká zrada nebo se stačí držet receptu?

Tématické fráze:
jarní závitky v rýžovém papíru bez masa, jarní závitky recept, rýžový závitek, jarní závitky video, čínské rýžové plněné závitky, recepty s rýžovým papírem, jarní závitky, jarní zavitky v troube, vietnamské závitky video, jarní závitky video recept, thajské závitky, vegetariánské jarní závitky, mleté maso v rýžovém papíru, napln do jarnich zavitku, recept na jarní závitky, thajské jarní závitky, náplň do rýžových závitků, závitky s rýžovým papírem, video recept na jarni zavitky, jarní zeleninové závitky

Suroviny:
papír rýžový, maso vepřové, vejce, pórek, sůl, pepř, kmín mletý, omáčka sojová, cibulka jarní, zelenina dušená, omáčka sojová, krabí tyčinky

Přidat fotografie receptu