Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky s medvědím česnekem a sýrem

Ideální pohoštění při jakékoliv příležitosti. Toto drobné slané pečivo skvěle nahrazuje klasické chlebíčky. Je méně pracné, nenáročné na suroviny a lze si ho připravit dopředu. Pochutnat si na něm můžeme kdykoliv.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí a odpočívání těsta

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odpočívání těsta)

Suroviny pro 32 kusů

32kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 020 kJ /
3 590 kcal
Bílkoviny97,02 g
Tuky184,16 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 637 mg
Sodík 16,31 g
Sůl40,71 g
Sacharidy377,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z múky odoberieme 2 lyžice, dáme do 150 ml vlažnej vody (odoberieme z pôvodných 300 ml), pridáme cukor a droždie, vymiešame kašičku, necháme stáť v teple aj 2-3 hodiny. Krok 2: V múke rozmiešame soľ, pridávame kvások, olej a so zvyškom vody vypracujeme pružné cesto. Krok 3: Zakryjeme a necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Syr nastrúhame a odoberieme na posypanie - asi tretinu. Zvyšok syra zmiešame s maslom, soľou, korením a na koniec vmiešame na drobno pokrájané listy medvedieho cesnaku. Krok 5: Masu (pre uľahčenie rozdelenia náplne) rozdelíme na dve časti, z každej vyformujeme valec, ten zas delíme na polovicu, zas na polovicu, atď., kým nemáme 32 "kúskov" náplne. Krok 6: Vykysnuté cesto vyklopíme, rozdelíme na 4 časti, sformujeme 4 bochánky a necháme pod utierkou nejakých 15-20 minút. Krok 7: Potom každú časť rozvaľkáme na kruh o hrúbke asi 3 mm, nožom alebo kolečkom na pizzu rozdelíme na 8 častí - kruhové výseče. Krok 8: Na každú dáme kúsok plnky, stáčame rohlíčky (od náplne, od širšej časti), cíp cesta trochu natiahneme - pozri foto. Krok 9: Dáme na plech - použijeme pečiaci papier, alebo fóliu, potrieme vajcom, posypeme syrom a necháme stáť asi 20 minút. Krok 10: Pečieme asi 20 minút, najprv pri 220 °C 10 minút, potom pri 200 °C 10 minút. Ak sa počas pečenia trochu masla vytopí, nič sa nedeje, vcucne sa naspäť.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o medvědím česneku

Zveřejněno 20. 3. 2014

Poznámka autora magdalenka

Rohlíčky sú výborné v rámci pohostenia k vínu, u nás mizli závratnou rýchlosťou ešte vlažné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky s medvědím česnekem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKA9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky s medvědím česnekem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKA9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-):yes:

tak mám zaděláno v pekárně...přesně něco takového jsem hledala...jen nemám medvědí česnek..budu plnit směsí z polníčku česneku, sýrem a žampióny :-))...díky za inspiraci :yes:

Magdalenko,tak ty teda jsou:-K:-K:yes:

Tak to je super:yes:, medvěd je ještě maličkej a zdaleka ho nebude dost na takové krásné rohlíčky. To se to někomu plýtvá, když má lány za humny:-D

hanahcotton: :-K to poznám...

:yes::yes:Madlenko i u nás by taková dobrota zmizela rychlostí blesku;-)

Som rada, že sa vám páčia...;-)

Magdalenko, parádní rohlíčky:-p+:yes: jak malované, super fotka:-K:yes:

Tak ty se mi líbí, povedly se ti :yes::yes::yes:

Ďakujem za záujem i body.:-K A ak niekto vyskúša, budem mať obrovskú radosť.

A další medvědí krása od Magdalenky :-p:yes:

Nádhera Magdalenko, rohlíčky jako na výstavu :yes::yes::-K:-p

Hlásím, že se mi už taky klube a částečně skončí určitě takhle:yes:

RRM- rohlíčky rychle mizivé by byl Magdi asi ten nejlepší název, že? ;-):-p:-) S prvním jarním dnem je v nich i medvědí česnek, což je super ;-):yes: bodík na cestě :-K +5:yes:

Krása ! Že mizely vlažné, u nás by mizely ještě horké jako pára nad hrncem. :-O

Krásné a určitě moc dobré musím sehnat toho medvěda:-D:yes::yes:

Paráda - rohlíčky jsou obzvlášť vypečené;-):-p:-):yes:

Magdalenko, ty musí být výborné:-p:-p. Letos mi poprvé na zahradě vyrazilo pár rostlin medvědího česneku. Až se vzpamatuji z daní, hned se na ně vrhnu. Recept jsem si uložila:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty s medvědím česnekem, rohlíky plněné česnekem, rohličky se sýrem, rohlíky s medvědím česnekem, vanilkové rohllíčky, recept s medvedim cesnekem, rihlíčky s medvědím česnekem, s medvědím česnekem, rohllíčky s medvědím česnekem, housky s medvědím česnekem, rohlíky plněné medvědím česnekem, kynuté rohlíky s medvědím medvědím česnekem, slané pečivo s medvědím česnekem, pizza s medvědím česnekem, česnekové rohlíčky se sýrem, česnekové rohlíčky recept, rohlíky s čenekem a sýrem, cesnekove rohliky se syrem, rohlicky plnene medvedim cesnekem, domaci rohliky s medvědim česnekem

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí čerstvé, cukr, olej, sůl, sýr tvrdý, máslo, sůl, pepř mletý, česnek mědvědí, vejce

Přidat fotografie receptu