Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lemon Curd z mikrovlnky

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 065 kJ /
2 167 kcal
Bílkoviny26,92 g
Tuky125,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 301 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy233,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostrouháme žlutou část kůry ze tří omytých citronů. Krok 2: Vymačkáme šťávu z citronů (mně stačila šťáva ze 3 a půl citronu). Krok 3: Máslo rozehřejeme a necháme ho zchladnout. Krok 4: V nádobě vhodné do mikrovlnky vyšleháme cukr s vejci do krémové konzistence. Krok 5: Přidáme nastrouhanou kůru a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu a zchladlé rozehřáté máslo. Krok 6: Vložíme do mikrovlnky na 1 minutu na plný výkon, vyndáme, promícháme a vrátíme zpět do mikrovlnky. Krok 7: Celý postup opakujme 3x až 6x, záleží na výkonu mikrovlnky. Výsledná hustota krému by měla připomínat čerstvě uvařený pudink. Krok 8: Krém propasírujeme přes husté síto, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme vystydnout. Krok 9: Krém uchováváme v lednici.

Zveřejněno 21. 3. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Krém můžeme použít jako pomazánku na pečivo, k naplnění různých koláčů, pralinek, nebo ho můžeme smíchat s jogurtem, šlehačkou…

*Hrnek o objemu 250 ml.

**Pokud možno použijeme citrony bez chemického ošetření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon Curd z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6Kp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon Curd z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6Kp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

1974andrea: Já jsem dělal na 800 W. Jinak v originálním receptu, nějaký anglicky psaný blog, na jehož jméno si už nepamatuju, bylo uvedeno tak jak je napsáno v receptu ;-)

Miquel: Díky moc :yes: Ale asi uberu množství té citronové šťávy, zdá se mi to hodně ;-)

Kolik W je prosím nejvyšší výkon? Myslím, že se to bude u MW lišit. Aby se mi to nesrazilo ;-) Díky

Výborný, dělám z menší dávky - 2 větší citrony ( šťáva+kůra ), 10 dkg krystalu, 10 dkg másla a 3 rozšlehaná vejce - nad parou nechám rozpustit cukr ve šťávě s kůrou a máslem, pak vmíchám vejce a povařím za občasného míchání do zhoustnutí,finito. Máme ho rádi namazaný na vánočce, nebo v závinu na tvarohové náplni. V lednici nám nevydrží dlouho, všichni chodíme ulizovat :-8

Reny2: se zamrazením nemám zkušenosti, většinou když dělám Lemon Curd, tak část rozdám a zbytek se sní ;-)

to je super zalezitost....ja denne piju tak mensiho panaka citr.stavy s vlaznou vodou na nastartovani dne a taky doplneni tekutin po ranu....citrony bych klidne bastila i jako pomerance....i zmrzlinu mam rada citronovou....takze toto taky bude dobre....kvuli te dobe spotreby mne napada jedna otazka....dalo by se to zamrazit?....:-?:-?:-?

blog.giallozafferano.it/fablesucre/cheese-cake-al-lemon-curd/

Coleta: Je moc dobry, ale v italstine, kdyz Miquel dovoli, rada prelozim. Ale najdes recepty i v aglictine atd.

Miquel:děkuji

hosta:děkuji

Miquel:taky dobrý nápad, jednoduché. Ten první odkaz, který jsem dávala pod tvým příspěvkem mám odzkoušený (i jsem přidávala fotky) a je to moc dobré;-)

Coleta: Jako nejlepší variantu bych asi viděl nějaké menší tartaletky, košíčky naplněné tímto krémem a dozdobené šlehačkou, nebo ochutit jím krém z mascarpone, anebo vyšlehat se smetanou ;-)
Žádný konkrétní recept nemám :-(

Mohl by jste mi, prosím, poradit, kam konkrétně tento krém použít? Chtěla bych něco neotřelého pro velmi slavnostní příležitost. Nějaké řezy či dort? Nemáte recept na využití? Děkuji

Danulaaa::yes: Mě to v mikrovlnce zhoustlo a uvařilo se bez problémů ;-)
Ano je to kyselé, ale zároveň i sladké ;-)

Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept. Mikrovlnku jsem ale nepoužila, nejak to v ní nehustlo, asi proto, že je starší a nemá dostateční výkon. Tak jsem to udelala klasicky na ohni, jak puding, pořád jsem míchala a výsledek je dobrý, konzistence hladká a jemná. Jediné co mne trochu překvapilo, je to fakt kyselé, i když jsem dala trochu víc cukru. No, každopádne, je to dobré, kdo má rád kyselé a já to asi použiju jako další vrstvu na tvarohové řezy. :-)

Děkuji všem za komentáře a pochvalu :-K
Tato verze je velice snadná a rychlá na přípravu, není důvod obávat se použít mikrovlnku ;-)

receptítk vypadá dobře, i ta mikrovlnka.

Tématické fráze:
lemon curd recept, citron v mikrovlnce, lemon curd vsechno co mam rada, tvaroh recept z mikrovlnky, cake z mikrovlnky, lemon curd v mikrovlnce, apetitonline recepty, citron do mikrovlnky, oprava mikrovlnky, pudink z mikrovlnky, kuřecí maso z mikrovlnky, pudink v mikrovlnce, recepty z mikrovlnky, rena lemon curd, všechno co mam rada lemon courd, košíčky s mascarpone kremem a lemon curd, citron mikrovlnky, kysele do mikrovlnky, lemon curd, mikrovlnka a citron

Suroviny:
cukr, vejce, citron, citron, máslo

Přidat fotografie receptu