Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lemon Curd z mikrovlnky

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 065 kJ /
2 167 kcal
Bílkoviny26,92 g
Tuky125,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 301 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy233,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostrouháme žlutou část kůry ze tří omytých citronů. Krok 2: Vymačkáme šťávu z citronů (mně stačila šťáva ze 3 a půl citronu). Krok 3: Máslo rozehřejeme a necháme ho zchladnout. Krok 4: V nádobě vhodné do mikrovlnky vyšleháme cukr s vejci do krémové konzistence. Krok 5: Přidáme nastrouhanou kůru a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu a zchladlé rozehřáté máslo. Krok 6: Vložíme do mikrovlnky na 1 minutu na plný výkon, vyndáme, promícháme a vrátíme zpět do mikrovlnky. Krok 7: Celý postup opakujme 3x až 6x, záleží na výkonu mikrovlnky. Výsledná hustota krému by měla připomínat čerstvě uvařený pudink. Krok 8: Krém propasírujeme přes husté síto, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme vystydnout. Krok 9: Krém uchováváme v lednici.

Zveřejněno 21. 3. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Krém můžeme použít jako pomazánku na pečivo, k naplnění různých koláčů, pralinek, nebo ho můžeme smíchat s jogurtem, šlehačkou…

*Hrnek o objemu 250 ml.

**Pokud možno použijeme citrony bez chemického ošetření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon Curd z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6Kp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon Curd z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6Kp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea: Já jsem dělal na 800 W. Jinak v originálním receptu, nějaký anglicky psaný blog, na jehož jméno si už nepamatuju, bylo uvedeno tak jak je napsáno v receptu ;-)

Miquel: Díky moc :yes: Ale asi uberu množství té citronové šťávy, zdá se mi to hodně ;-)

Kolik W je prosím nejvyšší výkon? Myslím, že se to bude u MW lišit. Aby se mi to nesrazilo ;-) Díky

Výborný, dělám z menší dávky - 2 větší citrony ( šťáva+kůra ), 10 dkg krystalu, 10 dkg másla a 3 rozšlehaná vejce - nad parou nechám rozpustit cukr ve šťávě s kůrou a máslem, pak vmíchám vejce a povařím za občasného míchání do zhoustnutí,finito. Máme ho rádi namazaný na vánočce, nebo v závinu na tvarohové náplni. V lednici nám nevydrží dlouho, všichni chodíme ulizovat :-8

Reny2: se zamrazením nemám zkušenosti, většinou když dělám Lemon Curd, tak část rozdám a zbytek se sní ;-)

to je super zalezitost....ja denne piju tak mensiho panaka citr.stavy s vlaznou vodou na nastartovani dne a taky doplneni tekutin po ranu....citrony bych klidne bastila i jako pomerance....i zmrzlinu mam rada citronovou....takze toto taky bude dobre....kvuli te dobe spotreby mne napada jedna otazka....dalo by se to zamrazit?....:-?:-?:-?

blog.giallozafferano.it/fablesucre/cheese-cake-al-lemon-curd/

Coleta: Je moc dobry, ale v italstine, kdyz Miquel dovoli, rada prelozim. Ale najdes recepty i v aglictine atd.

Miquel:děkuji

hosta:děkuji

Miquel:taky dobrý nápad, jednoduché. Ten první odkaz, který jsem dávala pod tvým příspěvkem mám odzkoušený (i jsem přidávala fotky) a je to moc dobré;-)

Coleta: Jako nejlepší variantu bych asi viděl nějaké menší tartaletky, košíčky naplněné tímto krémem a dozdobené šlehačkou, nebo ochutit jím krém z mascarpone, anebo vyšlehat se smetanou ;-)
Žádný konkrétní recept nemám :-(

Mohl by jste mi, prosím, poradit, kam konkrétně tento krém použít? Chtěla bych něco neotřelého pro velmi slavnostní příležitost. Nějaké řezy či dort? Nemáte recept na využití? Děkuji

Danulaaa::yes: Mě to v mikrovlnce zhoustlo a uvařilo se bez problémů ;-)
Ano je to kyselé, ale zároveň i sladké ;-)

Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept. Mikrovlnku jsem ale nepoužila, nejak to v ní nehustlo, asi proto, že je starší a nemá dostateční výkon. Tak jsem to udelala klasicky na ohni, jak puding, pořád jsem míchala a výsledek je dobrý, konzistence hladká a jemná. Jediné co mne trochu překvapilo, je to fakt kyselé, i když jsem dala trochu víc cukru. No, každopádne, je to dobré, kdo má rád kyselé a já to asi použiju jako další vrstvu na tvarohové řezy. :-)

Tématické fráze:
lemon curd recept, citron v mikrovlnce, lemon curd vsechno co mam rada, tvaroh recept z mikrovlnky, cake z mikrovlnky, lemon curd v mikrovlnce, apetitonline recepty, citron do mikrovlnky, oprava mikrovlnky, pudink z mikrovlnky, kuřecí maso z mikrovlnky, pudink v mikrovlnce, recepty z mikrovlnky, rena lemon curd, všechno co mam rada lemon courd, košíčky s mascarpone kremem a lemon curd, citron mikrovlnky, kysele do mikrovlnky, lemon curd, mikrovlnka a citron

Suroviny:
cukr, vejce, citron, citron, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu