Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarka skrobakova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 893 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny64,65 g
Tuky39,71 g
Vláknina21,87 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 570 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy306,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku šleháme. Krok 2: Do této pěny přidáme prosátou směs mouky a škrobu s práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Pečeme na 180°C asi 10 minut. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout. Krok 4: Domácí lučinu vložíme do mísy, přilijeme mléko, cukr dle chuti a pudingy bez vaření a rozšleháme šlehačem dohladka. Pokud se zdá krém moc hustý, tak můžete ještě přidat mléko. Krok 5: Meruňkový kompot v míse rozšleháme tyčovým mixerem i se šťávou z kompotu na kašičku. Připravíme želatinu podle návodu. Plátky želatiny necháme nabobtnat v 5 polévkových lžících vody asi 10 minut v malém hrnci. Krok 6: Potom za stálého míchání zahřejeme do úplného rozpuštění želatiny, přidáme 2-3 polévkové lžíce meruňkové kašičky, rozmícháme a hned nalijeme do mísy se zbytkem meruňkové kašičky. Pořádně promícháme. Krok 7: Na vychladlý korpus natřeme lučinový krém a něj natřeme meruňkové želé. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Krájíme na řezy a podáváme. Můžete ozdobit i šlehačkou.

Zveřejněno 22. 3. 2014

Poznámka autorky jarka…

http://www.toprecepty.cz/recept30389-bezkonkurenčn... Hledala jsem, ale nenašla jsem stejné řezy. Pokud někdo najdete, nechám recept vymazat

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5XJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Neelix: V poslední době dělám většinu krémů smícháním nevařeného pudinku Dr. Oetker Olé s mascarpone nebo tvarohem, případně lučinou nebo paloučkem, které ovšem nevyrábím doma. Takže jestli přijmete moji radu, dala bych jakýkoliv čerstvý sýr nebo mascarpone (pak ovšem bude krém tučnější). ;-)

Dobrý den, řezy vypadají nádherně, rád bych vyzkoušel a chtěl bych se zeptat zdali by šlo tu domácí lučinu nahradit něčím jiným, zdá se mi proces výroby velmi zdlouhavý. Děkuji za odpověď:-)

jarka skrobakova: Je velmi důležité, uvádět rozměry plechu (formy) na kterém byl moučník upečen. Velmi často to u receptů chybí.

meda85: Jsem moc ráda, že se řezy povedly :-))

Výborný recept, povedlo se na 100 procent

hosta:Jituško, děkuji moc za fotku a za odzkoušení. Udělala jsi mi velkou radost ;-):-K

Tak jsem konečně udělala podle tvého receptu všemi pochválený dezert - díky - fotku přidávám

Ty jsou parádní - fotky jak malované, a moc hezký recept :-K:-K:yes:

Adéla: Adélko, věřím, že příště se Vám povede daleko lépe. :-);-)

Jarko: vím, že se želatina nesmí vařit, ale jak píše Majka8 - to bude asi moje 13. komnata :-) Dovoluji si tímto korigovat svůj předchozí komentář - želatina nakonec zatuhla, sice byla i pod buchtou, ale to nakonec bylo úplně jedno :-) do práce jsem i tak donesla a buchta měla úspěch :yes:

Adéla: Adélo, vůbec netuším, jak jste mohla mít těsto hořké? Vždyt je to piškotové těsto. Kakaem? To teda nevím. Želatina nesmí vařit, pak netuhne. Na balení želatiny dr. Oetker je napsaný postup a i já jsem ho zde uvedla. A po 2 ks balení želatiny mi to nejde do hlavy, že Vám to neztuhlo. Je mi líto, že se Vám to nepovedlo.:-S:-(

Adéla:Taky mívám s želatinu problém,ale u této buchty se mně zadařilo,protože díky kompotu je hmota hned hustá.Proč jsi měla těsto hořké je mně záhadou:-O

Tak těsto jsem měla hořké, netuším kde byla chyba, tak jsem upekla kefírovou buchtu, lučina s pudinkem jsou výborné, ale i když jsem do meruněk použila 2 balení želatiny, pořád je to tekuté a v zoufalé snaze po celém odpoledni jsem to na řez nalila a vrazila to do lednice, výsledkem je, že se meruňková tekutina po okrajích "nacpala" pod buchtu a odspodu jí totálně rozmáčí. Chyba bude na mojí straně zajisté, ale kolegům zítra určitě do práce neponesu, spíše to půjde za stálého míchání :-(

Míša: Míšo, omlouvám se prosím klikněte si na odkaz co poslala Hosta. Děkuji

hosta: Jituš děkuji, je to pravda, že to nejde rozkliknout. Omlouvám se všem ;-)

Tématické fráze:
želatinová buchta s krémem a ovocem, buchta z lučiny, proč netuhne želatina, merunkové řezy s krémem, buchta s merunkami a zele, netuhne želatina, merunková buchta s želé, řezy s domácí lučinou a meruňkami, buchta s krémem s lučiny, řezy s merunkami a želé, buchta s krémem z lučiny, proc zelatina netuhne, řezy s ovocem a želé, buchta na plech z polevou žele, meruňkové želé na koláč, želé řezy, recepty s želatinou v plátcích, želatina netuhne, sladky krem z luciny, ananasove rezy s lucinou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mouka hladká, škrob kukuřičný, prášek do pečiva, sůl, kakao, jogurt selský, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový bez vaření, kompot meruňkový, želatina

Přidat fotografie receptu