Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 427 kJ / 10 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,92 g |
Tuky | 729,96 g |
Vláknina | 7,26 g |
Cholesterol | 4,52 g |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 955,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO + KRÉM:
Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a nechali v hrnci přivést k varu. Když je vše pořádně zamíchané, je hotovo. Krok 2: Nyní odebereme cca 1/3 krému, do 2/3 nasypeme piškoty a důkladně to zamícháme (všechny piškoty musí být obalené krémem). Takto připravené "těsto" vylijeme do klasické kulaté dortové formy, kterou jsme vyložili igelitem a pořádně to uhladíme. Korpus dáme do lednice na cca 2 hodiny dokud úplně neztuhne. Krok 3: Zatím si připravíme modelovací hmotu a vymodelujeme z ní prasátka.
MODELOVACÍ HMOTA: Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když se začne voda s máslem vařit, přidáme rychle mouku. Tuto hmotu mícháme dokud nevznikne těsto. Do studeného těsta pak zaděláme všechen cukr a na závěr přidáme mandlové aroma a barvivo. Krok 4: Když je dort ztuhlý vyndáme ho z dortové formy, sundáme igelit a položíme ho na talíř, na kterém ho budeme servírovat. Pomocí odebraného krému potřeme kraje dortu a přilepíme po obvodě tyčinky duplo (můžeme použít i kitkat). Krok 5: Kolem dortu zavážeme nějaký provázek aby jsme tyčinky zajistili a začneme krémem uhlazovat vršek dortu. Když dostaneme rovnou "hladinu" přidáme vymodelovaná prasátka a např. pomocí nože vytvoříme vlnky. Krok 6: Takto hotový dort vložíme ještě na chvíli do ledničky aby krém ztuhl a tyčinky nepadaly, provázek pak můžeme v klidu sundat a dort servírovat.
Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a nechali v hrnci přivést k varu. Když je vše pořádně zamíchané, je hotovo. Krok 2: Nyní odebereme cca 1/3 krému, do 2/3 nasypeme piškoty a důkladně to zamícháme (všechny piškoty musí být obalené krémem). Takto připravené "těsto" vylijeme do klasické kulaté dortové formy, kterou jsme vyložili igelitem a pořádně to uhladíme. Korpus dáme do lednice na cca 2 hodiny dokud úplně neztuhne. Krok 3: Zatím si připravíme modelovací hmotu a vymodelujeme z ní prasátka.
MODELOVACÍ HMOTA: Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když se začne voda s máslem vařit, přidáme rychle mouku. Tuto hmotu mícháme dokud nevznikne těsto. Do studeného těsta pak zaděláme všechen cukr a na závěr přidáme mandlové aroma a barvivo. Krok 4: Když je dort ztuhlý vyndáme ho z dortové formy, sundáme igelit a položíme ho na talíř, na kterém ho budeme servírovat. Pomocí odebraného krému potřeme kraje dortu a přilepíme po obvodě tyčinky duplo (můžeme použít i kitkat). Krok 5: Kolem dortu zavážeme nějaký provázek aby jsme tyčinky zajistili a začneme krémem uhlazovat vršek dortu. Když dostaneme rovnou "hladinu" přidáme vymodelovaná prasátka a např. pomocí nože vytvoříme vlnky. Krok 6: Takto hotový dort vložíme ještě na chvíli do ledničky aby krém ztuhl a tyčinky nepadaly, provázek pak můžeme v klidu sundat a dort servírovat.
Zveřejněno 23. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5Jk
Moje poznámka
Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5Jk
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort prasatka,
dort s prasátky,
dort prasátko,
nepeceny dort s nutelou,
nepečený dort,
nepečené dorty,
prasátka dort,
kulaté dorty krémové fotogalerie,
dort tři prasátka,
čokoládový dort s prasátky,
dorty recepty,
dort s prasatkama,
nepeceny dortovy korpus,
kitkat dort s prasatky,
dorty s prasátky,
nepečený korpus z piškotů,
dort nutella,
kitkat prasečí dorty,
dort s nutellou,
cokoládový dort prasátka
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
kakao,
voda,
piškoty,
voda,
máslo,
mouka hladká,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo,
mandlové aroma,
tyčinka duplo
Komentáře (14)