Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 993 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny20,99 g
Tuky140,14 g
Vláknina34,63 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,91 g
Sacharidy73,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno. Krok 2: Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky. Krok 3: V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme společně slaninu s cibulí a kmínem. Po 3 minutách přidáme žlázy, zasypeme paprikou, promícháme a restujeme další 3 minuty, než začnou pouštět tekutinu. Poté přidáme rozdrobený bujón, zelí, trochu pepře a promícháme. Krok 4: Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě přibližně 20 minut, dokud není zelí měkké. Krok 5: Na závěr přidáme česnek, vodu se škrobem a vaříme 2 minuty. Krok 6: Podle potřeby dochutíme a podáváme s těstovinami nebo s vařeným bramborem.

Zveřejněno 24. 3. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Aby se chutě surovin hezky propojily, je lepší nechat hotové jídlo uležet do druhého dne.

Toto je můj další experiment se surovinou, která má u nás vždy otevřené dveře:-)

Původně jsem jako přílohu chtěla dělat kuskus, ale manžel měl v Lidlu štěstí a natrefil na tarhoňu. Vařila jsem ji o 5 minut déle, než je v návodu a 2 minuty před koncem vaření jsem přidala ½ lžičky kurkumy pro hezkou barvu.

Srettulínku, už tady dlouho nebyla žádná legrace, tak pevně věřím, že nezklameš a opět u “kulikuli“ zaboduješ:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgMB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgMB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

jídlo vypadá nádherně:yes::-D už jsem na ně dlouho nenarazila, u nás z nich mají rádi gulášové varianty, řízky nás ale vůbec neoslovily;-)

Majka8:Maruš-Šári,to je v pohodě;-)Já jsem to nebrala jako pohanění receptu:-*
Ale chápu Špagetku,že jak byla rozepsaná,tak jste se v tom svezly všechny.Marie tady totiž se žaludečními problémy úřadovala už předešlý den a její komentř byl odstraněný:-)
A pro brášku,ať vypadá ještě mlaději z nich můžeš přichystat,až Ti je přiveze nějakou dobrotu;-)Stačí,když do vyhledavače napíšeš býčí žlázy a vyjede Ti spoustu rcp,co tady kuchařinky-kuchaři dali:yes:
Tak ať se podaří:-K

Anna Kocikova:Aničko,můj komentář nebyl negativní,to si jen Špagetka špatně vysvětlila,naopak recept je moc hezký a foto úžasný,napsala jsem jen můj zážitek s dětství.Dnes mně brácha navštívil a býčí koule jsem s ním pořešila:-Dvůbec mně neřekl,že je jí hooodně často,jen po moji reakci,která se stala před tolika lety,mně raději neinformuje.Tak ti jen chci napsat,že už vím,proč vypadá o 20 let mladší a v jeho věku dokáže nadělat práce,co nedokáže 20ti letý kluk a to nekecám,přísahám!Něco na těch koulích bude:-))Příští týden mně doveze a je zvědavý jak se pochlapím;-)nejsem už malá holka,tak uvařím a rozhodně zbaštím,dám vědět;-)

Anna Kocikova::yes::yes::yes::yes::yes:

Všem za kladné i záporné komentáře děkuji;-):-*rovněž za přidělené bodíky i pochvalu fotek:-K
Já si dávám práci s fotopostupem a popisky hlavně pro ty uživatele,kteří to dovedou ocenit a těch je tady naštěstí větší množství:-K

srettka:Srettulínku,v zásobě už nemám kulikuli žádné:-))v masně je mívají pravidelně,tak neboj...já zase nějakou delikatesu vymslím:-pJinak by ses divila,kolik volů se v našem kraji pohybuje:-D:-DDíky za zábavný komentář,už tady bylo delší dobu mrtvo:-*:-K

Ivana Ch:Já,než bych vyhodila hrnec,tak bych rozhodně nekupovala maso u kterého bych si nebyla jista,že ho pozřu:-))

Ivina:Vemínko u nás mívají celkem často.Připravuji ho jako ledvinky,nebo guláš-je velice chutné:-pNa řízky jsem si zatím netroufla,prý je to kumšt utrefit;-):-)

mirca75:Miruš,ráda Tě tady po dlouhé době vidím:-KU nás jsou žlázy také hodně oblíbené a já velice ráda vymýšlím stále jiné varianty:-p

spagetka:Ladi,jako by jsi to tady neznala:-D:-DŘeknu Ti,brouky,červy a žabí maso bych asi také nedala a jak je to prý lahodné:-D:-DAle rozhodně bych se o jakémkoli jídle nevyjadřovala jako fuj a podobně:-/

Marie:úplně stejně napsaný komentář jako pod včerejším nickem Majda:-Djen dnes je to bez té příšerné hrubky:yes:
Máte můj obdiv,že když víte,že se vám dělá z býčích žláz nevolno,tak i přesto pokračujete ve čtení receptu:-/
Každý normální člověk,než by se pozvracel ze suroviny,kterou nemusí,raději recept přeskočí a jde tam,kde je to jeho oku lahodící:-*:-D

Moje maminka vařila vemínka a dělala z toho řízky.Vím,že jsme to jako děti jedly,ale od té doby jsem to ani v obchodě neviděla.Klidně bych toto jídlo ochutnala,ale vím,že by mě to doma nejedli.

spagetka:To je dost divná reakce,já jsem o zvracení nic nenapsala,naopak,recept vypadá dobře.Napsala jsem jen něco ze vzpomínky když jsem byla ještě dítě,to se snad nemůže?

Vypadá to dobře Drahuš :yes::yes::-K

spagetka:V mém příspěvku není o zvracení ani zmínka.Víc se o tom nebavím!

Já si mohu slušně napsat to jak vidim a cítim,jinak pro Vás Spagetka PARDON.:-)):-)):-)):-)):-))

Ivana Ch:Majka8:Marie: Děvčata, nezlobte se, ale nechápu jednu věc: dobře, tato potravina vám nedělá dobře, nikdy v životě byste ji nedělaly. Proč to ale komentujete tak, že je vám z toho blbě? Tohle je o vaření, ne o zvracení. Takže když vám to nevyhovuje, prostě to přejděte a jděte na jiný recept. Proto ten recept nemusí být špatný přece. U nás se třeba těší oblibě ale ne u všech. já sama některá jídla ani nepozřu, ale nebudu psát, že z toho zvracím, neb někdo jiný to miluje.;-);-);-);-)
A teď z jiného soudku, viděla jsem naprosto super objektivní reportáž o tom, jak jsou zdraví v naší výživě brouci díky proteinům atd. V jiných lokalitách se tím živěj. Já bych to nejedla, ale nikdy na to neřeknu, že je to hnusný.

Majka8:

Marie:Holky vůbec se Vám nedivím, já jsem na tom zrovna tak, kdysi dávno taky vyletěl hrnec do rokle, to u nás popelnice ještě nebyly.Nikdy víc je do kuchyně nechci.

jen to čtu a je mi na zvr....;-(;-(;-(

V neděli jsme je smažili na řízky. Se zelím zkusím!!!:yes::yes::yes::-)):yes::yes:

Jejda,právě jsem se vrátila do dětských let.Můj brácha hajný,dostal od kamaráda a donesl to domů,hned se pochlubil copak že to má za dobrotu a udělal si na pánvičce speciatku,mamina utekla k sousedce,já jsem taky zmizela.Jelikož jsem doma sloužila jako myčka hrnců,tak jsem pánev pro jisto hodila do popelnice,prostě jsem se jí štítila.Nevím jestli bych měla odvahu uvařit,ale na obrázku to vypadá víc než dobře:yes:

Srettulína nesklame...:-D
Anička, krásne experimentuješ! :yes:

Colombo65:to ano, oku lahodí, ale než do mozku dojde informace, z jakého materíálu je kompozice stvořena:-D

... oku lahodí, ale nejsem kanibal :-D:-D:-D

:yes::yes::yes:

A je to tady:-(( Je to tu:-/ vona to řikala, řikala to, řikala že to udělá zas:-/ že zas bude vařit z kastračního matriálu. A je to vážně zase tady.
Varlata na na jeden a sto způsobů. Šmarjá kolik jich máš ještě v zásobě kociánku? :-D v tvým kraju už musej bejt jen bejčí eunuši, jinak to není možný:-D

Aničko:-), to vypadá tak chutně... :yes:. Pro tuhle dobrotu mám velkou slabost a ve Tvém podání, to je nádhera. Hned bych si dala... Boďka č.1.

Tématické fráze:
býčí žlázy, jak uvařit býčí žlázy, recept na býčí žlázy, byci zlazy recepty, recepty na byčí žlázy, tncz nova levné recepty ládi hrušky 24.3.2014, byčí žlázy jídlo, býčí žlázy recept, co uvařit z býčích žláz, kolik potreba hlavkoveho zeli na 10 porci, býčí koule maso ráda recepty, dušené zelí, žlázy býčí recept, menu domu srdce na slanině, recepty býčí koule, býčí koule, recept byčí žlázy, příprava býčích žláz, dusene cerv.zeli sladke, detsky byci

Suroviny:
býčí žláza, slanina, zelí bílé hlávkové, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín celý, bujón zeleninový, česnek, solamyl, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu