Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo - borůvkový dort

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 581 kJ /
3 246 kcal
Bílkoviny60,36 g
Tuky168,62 g
Vláknina14,25 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy354,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených smíchaných surovin upečeme v kulaté formě, vystříkané olejem, korpus (ve vyhřáté troubě na 160°C to trvá asi 15 minut, zkusíme špejlí). Krok 2: Korpus můžete upéci i jiný - z piškotového nebo třeného těsta, podle vaší chuti a zvyku. Krok 3: Upečený korpus necháme zchladnout. Protože se mi vždy "vyboulí", vznikl další postup. Krok 4: Vypouklý vrch korpusu seřízneme dlouhým nožem nebo nití tak, aby vznikla rovina, zůstane vám cca 2 cm vysoký polotovar. Odkrojený vršek rozdrobíme do mísy a na chvilku odložíme. Krok 5: Smetanu v kastrůlku zahřejeme a rozpustíme v ní rozlámanou čokoládu, necháme trochu zchladnout. Potom s ovocem, cukrem a pudinkem protřepeme v těsně zavřené misce jako na koláč hrk-hrk. Budete-li používat ovoce zmrzlé, je třeba ho nechat předem v míse povolit, aby pustilo alespoň trochu šťávy. Do vzniklé směsi vmícháme všechny drobečky z vrchu odkrojeného korpusu (měla jsem jich asi dva plné hrnky), přidáme trochu rumu, důkladně promícháme a pokryjeme krémem spodek korpusu, který jsme předtím opět zavřeli do formy. Vlhkost z krému se vsákne do korpusu.

Zveřejněno 27. 3. 2014

Poznámka autorky hosta

Původně jsem vůbec nechtěla recept dávat, takových koláčů je tady opravdu mnoho, ale to použití části korpusu do krému jsem nikde nenašla a třeba někdo jako nápad ocení. Pokud budete mít pocit, že je to nadbytečná informace, ráda nechám smazat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo - borůvkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5Og

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo - borůvkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5Og

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moc se mi to líbí Jiruš :yes::yes::-K:-p

Krásný moučníček:yes:

Líbí se mi:yes:, borůvky nemám, ale maliny, ostružiny:-p+:yes: příležitostně vyzkouším.

Korpus jsem taky jednou do kremu nadrobila, prilis to teklo a ja uz nemela ani orechy, ani nic jinyho. Lidem to chutnalo, tak jsem to pak delala naschval. Taky pouzivam vypoukle vrsky, nikdy nemam kolac rovny!:-S. Krem s korpusem je moc dobry, a nemusi se tak pouzivat nic jinyho na dochuceni:-p
Kolacek vypada samozrejme velezrave...bod, s bobulkama muzem:yes: a ta cokolada navrchu:-O:-p

Pěkný koláček :-p:yes:

Jééé, ten je:yes:, hned bych si kousek dala:-p:-p:-p

Tématické fráze:
boruvkovy dort, borůvkový korpus, borůvkový krem do dortu, borůvkových dort, čokoládový dort s, borůvkových dort recept, čokoládový dort s borůvkami, čokoládový korpus na dorty recepty, borůvky zmrzlé, zmrzlé ovoce na dort, dort hrk hrk čokoládový krém, hrk hrk s borůvky, davat na dort ovoce zmrzle?, jak použít zmrzlé ovoce na koláče, vypouklý korpus dortu, dort zmrzlé ovoce, zmrzle maliny na dort, dort z zmrzleho ovoce, zmrzle ovoce na korpus?, boruvkovy kolac s cokoladou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr hnědý, zdobení čokoládové, vejce, prášek do pečiva, kakao, smetana, olej, borůvky, smetana ke šlehání, pudink vanilkový bez vaření, čokoláda hořká, rum, cukr hnědý

Přidat fotografie receptu