Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litá buchta

Hodnocení receptu je 3,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krejcikovaalena

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 40

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 644 kJ /
7 324 kcal
Bílkoviny109,54 g
Tuky283,93 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy1 071,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pěny ušleháme 1 až 2 hrnky cukru, 3 vejce, vanilkového cukr a vanilkový pudink. Krok 2: Pak se přidá 1 hrnek oleje a postupně přidáváme a střídáme mouku smíchanou s práškem do pečiva nebo sodou a mléko. Krok 3: V předehřáté troubě pečeme buchtu na 170°C dozlatova. Kontrolujeme píchnutím špejle, zda se již nelepí. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme vlastní troubě.

Zveřejněno 29. 3. 2014

Poznámka autorky krejcikovaalena

Místo prášku do pečiva používám jedlou sodu, té dávám 1 malou lžičku do 25 dkg mouky a když je jí více tak 2 lžičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjPK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Alen Krejčíková 13. 4. 2016 12:43
vDobrý den . tak to jsem ráda že Vám chutná.

Právě jsem upekla je vynikající :yes:

tejaja: parádní foto, ale docela věřím, že bez ovoce to suché je. My osobně takovéto čisté buchty, či jak to nazvat, moc rádi nemáme. Ale namazané marmeládou při podávání, proč ne ;-)

Cesto nie je zlé, ale chcelo by to nejaké ovocie, je to dosť suché. Alebo rozrezať a naplniť lekvárom. Ale skor by som to videla na to ovocie.;-)

na množství toho či onoho ani tak moc nezáleží...zrovna včera jsem našel v kredenci je hladkou mouku a šlo to i z ní...buchta sice trochu " chlebová " ale marmeláda to zachránila...

moky jsou 3 hrnky a sody jsou 2 lžičky .

Té sody dávám 1 malou lžičku do 25 dkg mouky a když je jí více tak 2 lžičky dávám sody. A v předehřáté troubě peču buchtu na 170 stupńů c a do zlatova. A při pečení do buchty píchnu špejlí jestli se nelepý a je upečená. tak to by mělo být tak vše. S pozdravem Alena:-K

krejcikovaalena: jo už je to jasnější:yes:, ještě ale prosímtě mrkni na tu Poznámku, tam to množství sody je stejné jako prášek do pečiva, nebo méně? Takhle je to fakt zavádějící věta a každý to množství znát nemusí ;-)
Ještě odhadni, na jakou teplotu a jak dlouho jsi to pekla, každý to musí stejně dělat dle své trouby, ale aspoň přibližně ;-);-)

3 hrnky polohrubé mouky a já to vmíichávám postupně neboli střídám mouku a mléko.

V receptu chybí množství mouky, není jasný postup - mouka se přidává na třikrát? Nebo jak je to myšleno? Navíc v Poznámce je trochu zavádějící: kolik mouky tolik sody. Přece nedáš např.3 hrnky mouky a 3 hrnky sody, to určitě ne ;-);-);-)

Tématické fráze:
litá buchta, lita buchta s ovocem, líté buchty, recept na litou buchtu, litá buchta s pudinkem, litá buchta bez vajec, litá kynutá buchta s ovocem, kynutá litá buchta s ovocem, jednoduché lité buchty, buchty lité, kynutá litá buchta, litá buchta s jablky, litá buchta recept, lita kynuta buchta, buchta bez prášku do pečiva, buchta s jedlou sodou, jednoduchá litá buchta, litábuchta, litá buchta s tvarohem top recept, recept litá buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, olej, cukr vanilkový, pudinkový prášek, mléko, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu