Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kefírový sýr

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AnimaH

Snadný

Doba přípravy 12 až 48 hodim

12 až 48 hodim

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hustější kefír z tibetské houbičky přecedíme přes pláténko (dolů stéká syrovátka - nevylévat je velmi zdravá a dá se vypít nebo použít třeba do domácího chleba). Pomocí pláténka vymačkáme syrovátku a necháme okapat 12 až 48 hodin. Krok 2: Průběžně můžeme syrovátku vymačkávat. Jakmile jsme se zbavili syrovátky - máme hotový tvarohový sýr, který dále dochutíme solí a na jemno pokrájenými bylinami.

Zveřejněno 30. 3. 2014

Poznámka autorky AnimaH

Dochucovat sýr můžeme i jinými bylinami,kořeními či zeleninou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kefírový sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3v7n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kefírový sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3v7n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

spagetka: á tak to jsem nevěděla, že už podobný recept je :-O

Dělám stejně, viz přidaný podobný recept, dochucení už je jen na naší chuti;-)

Tématické fráze:
kefirovy syr, syr z kefiru, sýr z tvarohu láďa hruška, domácí sýr z kefíru, tibetsky kefirovy hribik sk, sýr z z kefíru, čerstvý sýr od ládi hrušky, domácí chléb od ladi ládi hrušky s z kefíru, tibetská houba sýr, domácí sýr z tibetské houby, tibetsky kefir, domácí sýr s kefírem, tibetský chléb recept, tibetský recept mládí, tncz nova levné recepty ládi hrušky palačinky, kefírový sýr z tibetské houbičky, tibetsky kefir ,syr, láďa hruška tvarohový sýr, tibetsky chleba recept, kefíroví sýr

Suroviny:
houba kefírová tibetská, kopřivy, česnek

Přidat fotografie receptu