Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony s brokolicí a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Suzuk

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu den předem namočím do studené vody. Druhý den vodu vyměním a cizrnu cca 10 minutek povařím a scedím. Krok 2: Na oleji osmahnu cibulku, přihodím cizrnu, nakrájené žampióny a cuketku, osolím, orestuji, podusím a nakonec přihodím uvařenou brokolici (uvařená a rychle zchlazená, aby zůstala krásně zelená).

Zveřejněno 1. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s brokolicí a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5Ym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s brokolicí a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5Ym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Koukám na ten svůj recept zpětně a říkám si, že dnes opravdu cizrnu vařím podstatně déle nebo rovnou v papiňáku. Asi jsem před třemi lety měla lepší zuby ;-) A také mám vyzkoušeno, že se může máčet i ty tři dny, ale přesně, jak píše Míša, měním vodu 2 krát denně.

Dobry den, recept je vyborny jen pro pripravu cizrny je minimalni doba namoceni 8 hodin, ale muze byt az 3dny aby naklicila, pokud ji nechate namocenou dele musi se menit 2x denne voda aby se nekazila :-)

Tak já nevím. V nejbližší době opět cizrnu uvařím jak jsem zvyklá a pořádně se zaměřím na to, jak jí vlastně dlouho koupu a pak vařím a dám vědět jestli jsem vám celou dobu kecala:-8:-p;-):-D

I mně se rcp moc líbí :yes::yes::-p:-K

My máme cizrnu moc rádi a i když ji namáčím minimálně na 12 hodin, tak 10 minut na změknutí určitě nestačí. Možná v tlakáči, ale to nemám vyzkoušené. A to ji nevařím vyloženě na kaši, ale jen al dente, nemáme rádi luštěniny rozvařené.

Díky za inspiraci na opravdu zdravé jídlo;-).V poslední době jsem přišla na chuť tepelně upravenému tofu,tak bych ho tam taky zkusila kousek přidat.A pokud máčíte cizrnu opravdu 24 hodin,tak se už dlouho nevaří.Tak maximálně 1/2 hodiny.Ale 10 minut se mi zdá málo.

Recept se mi moc líbí:yes:,ale nedávno jsem vařila cizrnu a za deset minut hotová nebyla:-(,pěkně dlouho jsem jí vařila:-S,nevím kde byla chyba jestli u mě nebo u cizrny:-?:-):-K

I mě se tento recept moc líbí:-p:-K:yes:
Připomínka k cizrně-Já jsem ji vždy namáčela přes noc a druhý den jsem vařila v papiňáku cca 25-30minut,nebo v obyčejném hrnci 70-80minut.Záleželo na stáří cizrny:-)Ale už jsem poněkud postarší a čím dál,tím více lenivější:-Dtak kupuji cizrnu v plechovce:-8

Jana Remkova:Já jsem brokolici taky nekupovala,nechutnala mně a najednou se to změnilo a cpu ji všude:-))opravdu se člověku chutě mění a tento recept určitě vyzkouším,je o.k.

Rozhodně zdravé. Když já od jisté doby nemůžu brokolici ani cítit. Nemůže za to, chudera! :-D Každopádně máš ode mne plus za zdravé jídlo;-) A stejně, jako Magdalenku mne napadlo, jestli té cizrně stačí ta doba varu??

Taky se mi to moc líbí:-!:-p:yes:

magdalenka: pokud se ta cizrna koupe opravdu od předešlého dne, tak to stačí :-p

Líbí se. :-))

Stačí tej cizrne taká krátka doba varu? Aby zmäkla, ja ju varím slabú hodinu. Ale falafel robím zo surovej, len smažením sa tepelne upraví. Dík - inak, rec. sa mi tiež páči.:yes:

Mně se to zrovna dost líbí :-p:yes::yes: Je to hezky barevné, je tam hodně zeleniny a cizrnu mám ráda :-)

Tématické fráze:
studená rychlá večeře, recept na zdravou večeři, recepty na zdravou večeři, zdravá a rychlá jídla, rychla zdrava jidla, rychlé zdravé jídlo, zdravá večeře bez masa, rychlá a zdravá jídla, cizrna s brokolicí, zdravé jídlo z brokolice, studená večeře, cizrna s tvarohem, brokolice s cizrnou, zdravé recepty s brokolicí, večeře do 30minut, zdravá rychlá jídla, rychle a zdravé jidla, zdravá večeře s tvarohem, recept na rychlou a zdravou večeři, zdrave recepty se zampiony

Suroviny:
cizrna, brokolice, žampióny, cibule, olej olivový, cuketa

Přidat fotografie receptu