Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s lososem ve smetaně

Luxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu i všednímu stolu, které oceníte.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 528 kJ /
1 799 kcal
Bílkoviny31,77 g
Tuky87,01 g
Vláknina7,78 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 580 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy218,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme na skus. Krok 2: Lososa osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme sekaným koprem. Krok 3: Do větší pánve vlijeme smetanu, přidáme nakrájenou zelenou cibulku, lžíci nasekaných kaparů (+několik celých kuliček), dvě lžíce másla a doprostřed pánve položíme porce lososa. Krok 4: Uvedeme k varu a přikryté necháme probublávat 5 minut. Krok 5: Poté odkryjeme a vidíme, že losos již začal "lístkovat", proto mu vařečkou jemně pomůžeme. Krok 6: Necháme již odkryté vařit ještě 5 minut a hustotu omáčky regulujeme buď přilitím malého množství mléka nebo přidáním másla. Krok 7: Hotové promícháme s uvařenými těstovinami.
Přípravu lze načasovat tak, že vše bude za 15 minut hotové. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 27. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s lososem ve smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68DQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s lososem ve smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68DQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

:-)<3:yes::yes::-K

scrumpy: K rybě patří skoro vždy citron, k rybě je také velmi vhodná troška jemného křenu a špetka kopru. V jižním Německu na rybu (včetně lososa) bez křenu a kopru ani nenarazíte a je to vždycky výborné, prostě pošušňáníčko. Abyste chuť ryby nepřerazil, musíte přidat aromatické přídavky s citem a nenavalit tam toho příliš. Je třeba chuť jen doladit, jemně, jemňounce.

V receptu se o sojové smetaně nepíše;-)Ale jinak jí hlavně používají lidé ,kteří mají alergii na laktozu i když dnes už existuje pro tyto lidi i bezlaktozová smetana i mléko,vnučka takovou alergii má a jsme rádi,že dnes už něco takového existuje,když byla malá,tak bohužel byly výrobky pro ně jen ze sóji.

Dajda: Aha!:-O;-( No, nic pro nas!

Veronika.Hrozna: To přece není žádná smetana, jen jakási náhražka, kterou bych takovou delikatesu, jakou je losos, opravdu nekazila. 8-(

casino: Já taky nevěděla, že sojová smetana existuje. Znám takové ty lakto free a bez "nevímčeho", ale sojovou ne! Někdo sóju ani nestráví, např. já ! Jestli v něčem je a já to sním, tak si to těžce odnesu. Tofu taky !

scrumpy: je většinou OT:-)
No a Dajda: podivem nad sójovou smetanou taky, že ;-)

scrumpy: Kdo chce si kopr a citron dá, kdo nechce, tak ne. Každý máme možnost si vybrat, i když já za sebe, kopr i do šlehačkovýho dortu! Tedy s troškou nadsázky. ;-)

scrumpy: Sojovou smetanu - co to je? Smetana je smetana a dělá se z mlíka. :-O

Dajda:
kdybyste četla pořádně, dočetla byste se že píšu ten recept je dobrý (bez citrónu a kopru)

PS: když se podle vás smetana s citronem nesrazí, tak se nesrazí, jak myslíte <3 (možná používáte sojovou smetanu, ta se možná nesráží) ... a kopr, promiňte do ryb jako je losos nepatří, je na lososa moc silně aromatický .. ale pokud to někomu nevadí tak proti gustu žádný dišputát:-D podle mě škoda kvalitního lososa<3

scrumpy: Zase někdo nespokojený, kdo se přihlásí jen proto, aby si postěžoval, a to ke všemu na recept, který se tu vaří už 11 let? :-( Kopr a citrón, přírodní produkty, se k rybě skvěle hodí, určitě lépe než různé kořenící "chemické" směsi. :-D Koprovka, svíčková a další smetanové omáčky se taky ochucují citrónem a nesrazí se, tedy když se to umí. ;-)

Teda fakt nechápu proč do ryb všichni cpou kopr ... kopr přerazí chuť lososa, takže to klidně můžete udělat ze zmraženého file...<3 a vyjde vás to levněji

pocitronování lososa je při tomto způsobu přípravy taky nesmysl ... přece každý kdo někdy vařil musí vědět že citrón způsobí stražení smetany ach jo :no:

jinak docela dobrý recept - po odstranění kopru a citronu

Skvělý recept, dělala jsem s rýžovými vřeteny, nemám ráda nudle, blbě se servírují i jedí, no a výsledek, symfonie na talíři, určitě nebyl na mém stole naposledy...:<3:yes:

Recept se mi líbil. Zkusil jsem, ale jakmile jsem do vařící smetany vložil ocitronované filety, okamžitě se srazila. Snědlijsme to, ale nabylo hezký na pohled. Snad ve smetaně rozmíchat malou lžičku hladké mouky? Zkusím příště. Zatím :no:

Elizo moc jsem si pochutnala, děkuji za super rychlý recept :yes::-p:-p

Včera jsem vařila, bohužel neměla kapary, losos byl jen uzený. Ale zato smetánka byla soyová zdravá a navrch jsem naaranžovala ztracené vajíčko, tak uvidíme, co dnes na to řeknou strávníci:-D díky moc za milou inspiraci

Hodně dobrý recept (aspoň pro nás). Dělám jej často, tak konečně přidám i zasloužený :yes:7
Jednoduchý, rychlý a chutný, když nemám kapary, tak kopr rozhodně nemůže chybět:-p;-):-K

ja pridala trosku rozmarynu a basalky:yes::-8

Haničko, podstatné je, že lahodilo bříšku. Mně se ta fotka líbí, zejména při představě, že chutnalo a zpříjemnnilo vám to sobotu...:-) A jestli chutnalo tak, jak píšeš, jsem dvojnásob ráda...:-)) Hezkou neděli. E.

Tak Eli slíbila jsem, že udělám k obědu toho lososa, slib jsem splnila, bylo to fakt rychlý a hlavně strašně dobrý. Moc jsme si pochutnali.Udělala jsem k tomu vrtule a tady je ta fotka. Není nic moc:-S, ale snaha byla:-):-)

Kopr samozřejmě není nutný, ale s lososem se milují :-p. Můj drahý má také problém s koprem - například na bramborách (moji koprovku sprdne ani nedutá :-*), ale v kombinaci s lososem mu rozumí...

Rychlovky mám ráda a tahle navíc vypadá úúúžasně. Jen budu muset vynechat kopr - to by můj drahý nezvládl.;-)

:-p;-):yes:

Tak doufám, že se povede (no, není proč by se nepovedl...) a těším se na fotku!
Tenhle recept je bezvadný v tom, že je oběd hotový opravdu během čtvrt hodinky (po prospaném sobotním či nedělním dopoledni ;-)) a navíc vypadá (i chutná) opravdu luxusně. Takové recepty miluju a taky si je často vymýšlím...;-) Nehodlám strávit u sporáku dopoledne, ale hodlám si pochutnat - a se mnou všichni ostatní u stolu :-).

Tak tenhle recept se mi moc líbí.Je rychlý, o tom že je dobrý ani nepochybuju a receptů na lososa není nikdy dost.Zítra ho udělám k obědu. Díky za recept. Dávám bodík:yes::yes::yes::-):-)

Tématické fráze:
těstoviny s lososem a smetanou, losos s těstovinami, smetanové špagety s lososem, losos s testovinami a smetanou, recepty s lososem, uzený losos s těstovinami, špagety s lososem a smetanou, recepty losos s těstovinami, lososove testoviny, špagety s lososem, těstoviny se smetanou a lososem, jak nejlépe připravit lososa pohlreich, recept losos s těstovinami, lososová omáčka na těstoviny, losos s těstovinami recept, uzený losos recepty, těstoviny na smetaně, losos s těstovinama, těstoviny slososem, uzený losos těstoviny

Suroviny:
těstoviny, losos, rama cremefine, máslo, cibulka jarní, kapary, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, kopr, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu