Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci od dědy Milana

Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 516 kJ /
1 796 kcal
Bílkoviny49,98 g
Tuky128,41 g
Vláknina29,90 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 8,03 g
Sůl19,30 g
Sacharidy102,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na nálev krátce svaříme v hrnci. Krok 2: Párky i cibuli pokrájíme na kolečka. Krok 3: Do dvou sklenic (0,7 l) ukládáme vždy vrstvu párků a prokládáme je vrstvou cibule. Po vrstvách je zaléváme horkým nálevem. Nakonec je zalijeme zbytkem nálevu.

TIP: Utopenci - jak si hospodskou klasiku připravit doma

Zveřejněno 28. 2. 2009

Poznámka autora kedlubna

Není třeba nechávat uležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci od dědy Milana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RwG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci od dědy Milana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RwG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Xenifer836, čti znovu, vždyť je to tam-všeho(co je před tím vyjmenované) 5 lžic:-!;-)t.zn.5 polévkových lžic:-)

Šárkoproč si nenapsala kolik se tám všechno dává:-?:-/

Zkusila jsem je naložit,jsem zvědavá jací budou,když je Drobek moc nechválí:-O:-O:-D

:-(Zkusil jsem, sněd jsem to a nadšenej teda nejsem. Utopenci po čínsku zkrátka nejsou to pravé, aspoň pro ná:-//s.

Já když dělám utopence, tak z celých špekáčků, které nakrojím a řez namažu hořčicí a okořením čili a pepřem. Pak skládám do 3l sklenice spolu s cibulí a zalévám octovým nálevem s kořením (bobkový list, nové koření pepř). Chtějí tak týden uležet, ale namají chybu. Zkusím někdy i tvojí variantu, Šárko, a uvidím, co mi na to manžel řekne.;-)

Kdysi mi kdosi poradil nalít navrch trošičku oleje. Od té doby to dělám, utopenci jsou pak potaženi lehce hamťavou vrstvou a je to mňam. Aspoň u nás doma.:-*
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.:-//

Jani, vyzkoušej třeba jen 1 sklenici s tou hořčicí, ani se nebudu sázet, že vám bude chutnat ;-);-):-p:-p

No, já dělám něco jako "Dědovy utopence" Je to hodně podobné, ale nejde tam hořčice a taky se dají skoro hned konzumovat. Taky jsou vždycky hned pryč:-)

Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept, jak nalozit utopence, utopenci recept, utopenci s hořčicí, utopenci v hořčici, jak se delaji utopenci, dědovi utopenci, recept na utopence, utopenci nálev, utopenci hořčice, nálev na utopence, utopenci recept hořčice, dědovy utopenci, utopenci recepty, recept utopenci, utopenci v octovem nalevu, dědovy utopence, utopenci s hořčicí recept, octový nálev na utopence, utopenci

Suroviny:
párky, cibule, ocet, voda, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, omáčka sojová,

Přidat fotografie receptu