Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 937 kJ /
2 375 kcal
Bílkoviny176,28 g
Tuky175,86 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 6,81 g
Sůl16,63 g
Sacharidy21,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu pár minut povaříme v osolené vodě, okapeme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Ve vodě z kapusty si zatím namočíme sušené houby. Krok 3: Na suchou pánev si dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, chvíli škvaříme. Pak přidáme cibulku, sušené houby, česnek utřený se solí, drcený kmín, čerstvě mletý pepř a posekané bylinky. Krok 4: Pak přidáme pokrájenou kapustu a strouhanku a pořádně zamícháme. Ochutnáme, případně dochutíme podravkou. Krok 5: Do vymazané a strouhankou vysypané pečící nádoby nasypeme připravenou směs. Krok 6: V šálku mléka si rozmícháme tři vejce, cca 2 lžíce hladké mouky a sůl a tímto zalijeme kapustu. Krok 7: Povrch posypeme vločkami másla a dáme péct do trouby dozlatova. Na konci pečení poklademe hermelínem na plátky a necháme roztéct. Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem, pečivem nebo jen tak samotné.

Zveřejněno 9. 4. 2014

Poznámka autorky Petra Benesova

Je to takové zpracování zbytků z lednice:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVYZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVYZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Souhlasím s Aničkou :-) :yes: :-K

Anna Kocikova:Moc jsme si pochutnali, jen jsem původně dala česneku ještě o něco víc a bylo to už trochu přečesnekové:-8, sem jsem ho už ponížila;-)

Zajímavá kombinace surovin;-)Určitě to byla chutná dobrota:-p:yes::-K

Tématické fráze:
zapečená kapusta, zapecene maso s brokolici a hermelinem, recepty z kapusty, zapečená růžičková kapusta s hermelínem, kapusta s uzeninou a bramborem, recepty-kupusta+ houby

Suroviny:
kapusta, slanina, salám, cibulka jarní, houby sušené, bylinky, česnek, máslo, mléko, vejce, strouhanka, tuk, mouka hladká, sůl, pepř, kmín drcený, sýr hermelín

Přidat fotografie receptu