Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné portobello

Žampiony portobello, tyto masité houby jsou ideálním základem pro chutnou náplň, kde se sladkost sušených rajčat snoubí s jemným lilkem a krémovým sýrem. Pečením se chutě nádherně propojí a vytvoří lahodný a sytý pokrm.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 266 kJ /
303 kcal
Bílkoviny25,08 g
Tuky15,14 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,60 g
Sacharidy16,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kloboučky portobella opatrně očistíme, nožky vydloubneme a seškrábneme hnědou část pomocí malé lžičky. Osolíme a zatím odložíme. Krok 2: Lilek podélně překrojíme, nařežeme do něj mřížky, osolíme a necháme chvíli potit. Pak utřeme papírovou utěrkou, pokapeme olivovým olejem a dáme upéct na pečicím papíře dohněda. Krok 3: Na olivový olej vhodíme na kolečka nakrájenou zelenou část cibulky, přidáme nadrobno nakrájené nožky z hub, nastrouhané ředkvičky, na proužky nakrájená sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek. Zakapeme sójovou omáčkou, malinko osolíme, opepříme a restujeme na pánvi. Krok 4: Zhnědlý lilek vydlabeme a přidáme k surovinám na pánvi a ještě chvilinku restujeme. Touto směsí plníme hlavy portobella, posypeme hustě strouhaným sýrem a dáme pokapané olivovým olejem na cca 15-20 minut zapéct do trouby. Podáváme nejlépe se zeleninou.

TIP: Jak připravit žampiony portobello

Zveřejněno 12. 4. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je moje improvizace a první zkušenost s portobellem. Postup, jak upravit lilek je od Andrey Motlíkové, která mě vlastně naučila tuto surovinu hojně používat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné portobello

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w89z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné portobello

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w89z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Plněné portobello máme moc rádi :-):yes: a tato náplň bude jistě taky výborná :yes:

Tak to nemá chybu:yes:

tejaja: díky, vyzkoušej, Terezko;-)

Ukladám si, je to pekný recept, zapekané vecičky mám rada :-):yes: Fotka je veľmi lákavá, dala by som si ;-):yes:

Já je mám pomalu radši,než normální žampiony,zdají se mi chutnější:yes::yes::yes:

Vypadá to úžasně, krásný recept :yes::yes::-K:-p

spagetka:Já je zkusila poprvé a fakt jsou dobré a zase jiné. Skoro bych řekla, že chutí připomínají bedlu a vlastně trochu u barvou;-)

Hm, viděla jsem tyhle žampiony v Kauflandu, myslím, že zakoupím ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
portobello recept, portobello, portobello recepty, plněné portobello recepty, recepty portobello, portobelo recepty, houba portobello, portobelo recept, houby portobello, recept na portobello, portobella, recept portobello, co je portobello, portobelo, jak upravit portobello, recepty z portobela, plněné houby portobello, recepty na portobello, recepty z portobella, portabelo recept

Suroviny:
portobello, cibulka zelená, rajče sušené, ředkvičky, česnek, lilek, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, olej olivový, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu