Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z červeného zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 575 kJ /
2 288 kcal
Bílkoviny184,26 g
Tuky161,51 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 992 mg
Sodík 2,12 g
Sůl4,97 g
Sacharidy23,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso zmiešame so sekanou cibuľou, cesnakom, vajcami, sekanou vňaťou, ochutíme soľou, korením a majoránkou. Krok 2: Listy sparíme v horúcej vode, naplníme plnkou a zabalíme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme vývarom a pečieme v rúre 30 minut. Krok 3: Potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme, kým sa syr nerozpustí. Podávame s upravenou červenou kapustou.

Zveřejněno 1. 3. 2009

Poznámka autorky tejaja

Zvyšok červenej kapusty narežeme na rezance. Na oleji opražíme cibuľu, vložíme kapustu, ochutíme rascou a soľou a podusíme na asi 15 min . Ochutíme cukrom a octom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o23N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o23N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Anna Kocikova: ďakujem Anička, :-8
A k podobnému...s moravským zelím to fakt nie je podobné ani náhodou. Ďakujem za upozornenie. Nechápem, na základe čoho niekto priradí podobný recept.:-D

Do oka mi ťuknul tento príma náhodný recept,který se mi hlavně i pro tu barvičku líbí:-p+4:yes:
Jen jsem se musela pousmát tomu,že někdo"nacpal"jako podobný Moravské zelí:-O:-D:-D

Dobré to bude určite moja, ale pointa tohto receptu je práve tá červená kapusta. Ak použijem bielu kapustu, tak je to klasická plnená kapusta. http://www.toprecepty.cz/recept/2616-plnene--zeli/

Právě se dělá, ale zelíčko je bílé a bude bezvadka!:-)):-p

Jani, při olupování listů musíš začít od košťálu: odřízneš list a jemným tlakem na zbylý košťál směrem od hlávky se ti list skoro sám odloupne...není na tom nic těžkého:-);-)

Jiřko, právě v tom je problém-už rozebrané listy!:-/ Mi praskají a jsou z toho hadry:-D:-)) Musela bych počkat na syna kuchaře a to bych nepřežila, že bych před ním připustila, že jeho matka je trdlo:-)):-D:-))

Janko,zkus dát rozebrané listy na pět min.do mikrovlnky,já tak dělám i kapustu,květák i brokolici.S trochou vody abych špatně neradila:-!:-!:-D

Tak na tohle se chystám :-p:-p:yes:

No, asi si koupím nějaké minizelíčko a budu to zkoušet nanečisto po večerech:-!:-!:-))

Janka, môžeš ísť na to opačne, daj celú hlávku do vody povariť 5 min a potom sa ti listy krásne budú dať oddeliť:-D:-D:-D

Terezko, vypadá to úžasně, ale víš, já jsem takový specialista na ti zelové listy:-)):-D:-)), že bych se do toho raději nepouštěla, leda za předpokladu, že budu mít nějaký náhradní oběd, pro každý případ!:-)):-D:-)):-D

Tématické fráze:
zelové závitky, červené zelí recept, červené zelí nakládání, zelový závitek, závitky ze zelí, závitky ze zelí, červené zelí, červené zelí na nakládání, sekaná v listu zelí, sekana v zelovem listu, červené zelí úprava, vaření červeného zelí, zelove listy, mleté vepřové maso zelové listy, zavařovani červenyho zeli, jak se naklada cervene zeli, závitky zelí, zavitky v zeli, recepty zélové listy, červené zelí kuchynská úprava

Suroviny:
zelí červené, maso mleté, sýr eidam, vývar, cibule, česnek, vejce, majoránka, sůl, petrželka, pepř

Přidat fotografie receptu