Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 561 kJ /
5 153 kcal
Bílkoviny99,71 g
Tuky343,86 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 2,29 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,21 g
Sacharidy405,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků.
Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do husté pěny.
50 g kakaa prosejeme do žloutkové pěny, přidáme vanilkový extrakt, sůl a opatrně smícháme.
Z bílků a druhé poloviny cukru, který postupně přisypáváme do bílků, vyšleháme sníh. ¼ sněhu promícháme se směsí kakaa a žloutků, poté přidáme zbytek sněhu a s opatrností dobře smícháme. Krok 2: Těsto rozprostřeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi 5-10 minut. Na pracovní plochu rozložíme utěrku, která nebyla vypraná v aviváži, a poprášíme ji kakaem. Upečený piškotový plát vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté upečený plát překlopíme na utěrku s kakaem, odstraníme pečící papír, piškot stočíme do utěrky a necháme úplně vystydnout. Krok 3: Krém stracciatella: Čokoládové pecky nahrubo nasekáme. Plátek želatiny namočíme do studené vody. 50 ml smetany zahřejeme v mikrovlnce. Nabobtnalou želatinu vymačkáním zbavíme přebytečné vody a zamícháme ji do horké smetany. Kondezované mléko, med, vanilkovou pastu a smetanu se želatinou společně šleháme po dobu 5 minut. Směs necháme vychladnout a poté ji nalijeme do zbytku studené smetany a šleháme do zhoustnutí. Do vyšlehaného krému přidáme nasekanou čokoládu a opatrně smícháme. Vychladlý piškotový plát roztočíme, potřeme krémem, opět zatočíme a roládu dáme vychladit do lednice. Krok 4: Ganache z bílé čokolády: Čokoládu a máslo nakrájíme na malé kousky. Smetanu dáme zahřát a těsně před tím než začne vařit ji odstraníme z ohně. Do horké smetany nasypeme nakrájenou čokoládu a máslo a necháme 1 minutu stát, potom mícháme, až se všechny suroviny spojí. Krok 5: Ganache necháme vystydnout, pak ho dáme na několik hodin vychladit do lednice. Studený ganache vyšleháme do krému, pozor nepřešlehat, snadno se srazí. Povrch rolády potřeme čokoládovým krémem a zlehka poprášíme kakaem.

Zveřejněno 16. 4. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVJD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVJD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Zdenka Sromovska 27. 5. 2014 18:36
je perfektní vyzkouším:yes::-)

Tahle rolada me uplne strasne zaujala, jen ji asi nikdy nezvladnu :-/

:yes: krása:-K

Díky dívky :-K

Jéžiši, to je zase nádhera :yes::yes::yes:

Ježkovy zraky:-O to je nádhera:-!:yes::yes:

Děkuji všem za milé komentáře :-K

Krása, určitě stojí za vyzkoušení :yes::-K

:yes::yes: super:yes: + bodík.

Krááásné :-) daleko lepší než z cukrárny :yes:

Je nádherná :yes::yes::-K

Tématické fráze:
stracciatella krém, recept na bílou čokoladovou ganache, čokoládová ganache, bílá roláda, krém stracciatella, bílá čokoládová ganache, čokoládová roláda s maslovym krémem, recept na čokoládové ganache, recept na bílou ganache, cokoladove ganache, čokoládová ganache z bílé čokolády, jak nepřešlehat sníh do piškotové rolády, straciatella cokolada, bílá čokoládová ganage s ovocem, bilykrem do rolady, recept na čokoládové řezy s polevou ganage, rolada straciatella krem, piškotová roláda s ganache, kakaová roláda s kremem maskarpone, kakaova rolada

Suroviny:
vejce, cukr, kakao, extrakt vanilkový, sůl, smetana ke šlehání, želatina, mléko kondenzované, med, pasta vanilková, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, máslo

Přidat fotografie receptu