Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty

Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se unést do světa italských lahůdek!

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 499 kJ /
2 987 kcal
Bílkoviny78,81 g
Tuky89,29 g
Vláknina19,64 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,75 g
Sacharidy428,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme vývar, který po celou dobu přípravy udržujeme horký. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a na mírné teplotě je orestujeme. Krok 3: Přisypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme do té doby, dokud všechna zrníčka nezprůsvitní. Krok 4: Přilijeme víno, stále mícháme (míchat vlastně budeme teď cca 20 minut a necháme ho vsáknout do rýže. Krok 5: Přidáme naběračku vývaru, ztlumíme teplotu a opepříme a osolíme. Stále promícháváme a tekutinu necháme opět vsáknout a vyvařit. Krok 6: Poté přidáme další naběračku a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká "na skus". Kdybychom vývar spotřebovali před změknutím rýže, přilijeme trochu horké vody (proto je dobré ji mít pro každý případ připravenou v rychlovarné konvici). Krok 7: Hotové rizoto odstavíme z plotýnky a vmícháme máslo, nasekanou petrželku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Důkladně promísíme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou "dojít". Krok 8: Podle chuti dosolíme, nebo zakapeme citronovou šťávou a promícháme s okapanými a nakrájenými sušenými rajčaty. Podáváme sypané zbylým strouhaným parmezánem.

TIP: Jak uvařit dokonale krémové rizoto

Zveřejněno 1. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkYn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkYn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Moje první krémové rizoto a je výborné! Určitě jsem nevařila naposled. Děkuji za recept. :)

Dodržela jsem přesně recept a výsledek velmi chutný. :yes: Umístěn mezi oblíbenými.

tak to si zkusím. Dělávám obdobně, ale místo rajčat cuketu. Je to výborný a i toto určitě bude :yes:

Martina: to už to ovšem nebude rizoto ... myslím, že půlhodinka strávená u plotny za tu chuť stojí

Sarinka22: U nás manuálně nepracuje, pouze intelektuálně, ale při formulování receptů vycházím z obvyklého množství surovin udávaného v kuchařských knihách. Neodpovídá to tomu, co vařím doma pro tři (dělám obvykle dvě porce a bohatě stačí), většinou suroviny potom při psaní receptů násobím. Předpokládám stejnou míru inteligence i u čtenářů...v jiném případě to holt budou jíst dva dny, no...;-)

Sarinka22 18. 5. 2012 19:42
1/2kg je opravdu pro velké jedlíky. U nás doma by se z toho najedlo šest celý den manuálně pracujících lidí ;-)

díky za recept. Až ho však budu příště dělat, určitě si rýži dopředu uvařím. Takhle jsem to dělala zbytečně dlouho a stejně mám pocit, že je rýže tvrdá. Jinak parmezán jsem v obchodě nesehnala, tak jsem ho nahradila jiným italským sýrem. Každopádně díky za recept :)

To mě moc těší...:-):-K

Skvělý recept! Nedávno jsem si z dovolené v Itálii dovezla rýži Arborio, sušená rajčata a asi půl kila parmazánu :-)
No napoprvé jsem to teda přesolila, napodruhé jsem žádnou sůl navíc nepřidávala, stačil vývar a parmazán. Chuť byla geniální :-p

Zuzun, moc jste mě potěšili...;-):-K

zrovna vcera kamoska italka tohle varila. nedavala cibuli, bo jsme ji nemeli, ale postup stejny a je to namka!

Konečně recept, který se alespoň přibližuje italskému rizotu. Pryč s blafy se smetanou, která tam nemá co dělat!

noobody42....preco ti to nesedi...zda sa ti to malo, alebo vela?...pol kila ryze pre 4 clennu rodinu sa mi nezda vela....je to samostatny pokrm, keby to bola priloha, tak by to bolo ine, ale takto si myslim, ze je to v poriadku.

noobody42 7. 10. 2009 08:44
Suroviny jsou OK,jen těch 500g rýže mi nesedí.Uvidím.

Marto, beruško, a kdy jindy sedat k počítači a přidávat recepty než večer?? :-)Ale já Ti rozumím, také se snažím hubnout, jím tak třetinové porce (zbytek stejně doženu při ochutnávání...;-), ale tady ve společnosti těch vonících receptů a fotek je to fakt mučení...:-//:-)

Tématické fráze:
rizoto, italske risoto, rizoto s parmazánem, italské recepty, rizoto recept, rizoto se smetanou, smetanové rizoto, rajcatove rizoto, italske risoto recepty, parmazánové rizoto, recepty se susenymi rajcaty, parmezánové rizoto, risoto se sušenými rajčaty, rýže na rizoto, recept se susenymi rajcaty, jídlo se sušenými rajčaty, recepty rizoto, italské zeleninové rizoto, italské risoto recept, italská rýže

Suroviny:
rýže kulatozrnná, olej olivový, víno bílé suché, vývar masový, cibule, česnek, rajče sušené v oleji, máslo, petrželka, parmazán, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu